Ексклюзивы
четверг, 04 декабря 2008 16:07

Ректора педуніверситету вибере Міністерство освіти

Нового ректора обирали минулого тижня в Полтавському педагогічному університеті. Свої кандидатури запропонували 61-річний Володимир Пащенко, який 18 років очолював вуз, декан природничого факультету Марина Гриньова, 47 років, і декан факультету філології та журналістики Микола Степаненко, 50 років. Проте незадовго до виборів Пащенко зняв свою кандидатуру.

— За нашим статутом, ректор обирається конференцією трудового колективу, — пояснює виконувач обов"язків ректора, перший проректор Петро Киридон. — У нас це 130 осіб. Із них 100 — професорсько-викладацький склад, 30 — допоміжний персонал. Із 130 присутні були 129, один у лікарні. Обидва кандидати — Микола Степаненко і Марина Гриньова — виставили себе самі. Вони відповідають міністерським вимогам — обоє професори, мають певний стаж роботи у вищій школі — 10 років, правильно оформили документи. Під час виборів з"ясували, що один бюлетень із 129 недійсний. 64 голоси отримав Микола Іванович і стільки ж — Марина Вікторівна. Ми рекомендували Міністерству на посаду ректора університету обох кандидатів.

Тепер ректора вибиратиме Міністерство освіти й науки.

— Це буде не надто швидко, — каже Киридон. — Сподіваюся, що до Нового року. Але не виключено, що процедура розтягнеться на пару місяців.

— Студенти більше за Гриньову, — каже студент педуніверситету Дмитро, прізвища не називає. — Степаненко — філософ, а Гриньова — людина єдності слова й діла. Вимоглива і до студентів, і до викладачів.

Достоїнствами Миколи Степаненка називають освіченість і розум.

Сейчас вы читаете новость «Ректора педуніверситету вибере Міністерство освіти». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть