Ексклюзивы
четверг, 25 декабря 2008 16:23

Читачі шукають батька, родичів та армійського друга

Читачі шукають батька, родичів та армійського друга

Пошукова служба "ГПУ" отримала листа. На повідомлення про те, що її розшукують, відгукнулася Віра Степанівна Карнаух (дівоче прізвище — Неберя) із села Кірове Кобеляцького району:

"З великим хвилюванням прочитала оголошення в газеті, що нас шукають колишні однокурсники Лохвицького педучилища 1965 року випуску, групи "В".

Повідомляю, що після закінчення навчання мене було направлено на роботу в Кобеляцький район. Із 15 серпня 1965 року я працюю (ще й тепер) у Кіровській загальноосвітній школі I–IIIступенів.

Сердечно дякую за рубрику по розшуку одногрупників та за вашу нелегку, але таку приємну й потрібну роботу".

Віра Степанівна в листі також вказала адресу однокурсниці Світлани Гавриш (після заміжжя — Лаврик), яка живе в селі Чорбівка Кобеляцького району. Ці координати редакція переслала Ніні Ткаченко (дівоче прізвище — Клименко) з райцентру Семенівка та Тетяні Таранусі (дівоче — Миколенко) з села Бутівці Хорольського району, які й шукали однокурсниць. Ще не відгукнулися Микола Мусійович Стрижак, Валентина Новикова, Надія Бган, Надія Рожкова, Галина Назимко, Галина Мирна, Таміла Василівна Павленко (1942 р.н., мешкала в селі Сенча). Тамілу особисто розшукує Лідія Голуб. Прізвища жінок дівочі.


Сапільняк Анатолія Івановича шукає донька Світлана Когай із села Нижній Іржавець Оржицького району:

"Моя мама жила з ним у місті Самарканд в Узбекистані. Батьки розійшлися, коли я була ще маленькою. Батько за національністю — українець. Аліменти мені платив, але про тата нічого не знаю. Пройшли роки, й мені хочеться взнати більше про нього, побачитися. Взнати, чи є в мене брати й сестри, взнати своє коріння і поспілкуватися з батьком".

Онищенка Віктора з Полтави шукає армійський друг Анатолій Федорович Халявка із селища Градизьк Глобинського району:

"Минуло 49 років, як я відслужив службу в лавах Радянської Армії. У мене було багато друзів, а один був з Полтави — Віктор Онищенко. Ми домовлялися зустрітися після армії, але так вийшло, що загубилася адреса. Я давно вже хочу побачитися з ним, поговорити. Хоча б телефоном.

Прошу тих, хто знає, де він знаходиться, повідомити мені. А також відгукніться, хто служив у той час у нашій частині в артилерійському полку міста Ізяслава Хмельницької області".

Будь-яких родичів розшукує Людмила Миколаївна Радкевич:

"Мені 29 років. Я кругла сирота по документах. Але я не вірю, щоб у мене нікогісінько не було з рідних.

Я народилася в Полтавському пологовому будинку 20 липня 1979 року, а 27 липня мене залишила матір, яка назвалася Радкевич Катериною Олексіївною. Чому вона мене покинула — не відомо. Чи батьки заборонили мене забирати, чи я була нагуляна, чи, можливо, тому, що я хвора. У мене церебральний параліч. Але ж я потроху передвигаюся. Сама себе обслуговую, прасую, одягаюся, їм самостійно.

Можливо, в моїх батьків ще є діти, тобто мої брати й сестри. Я дуже хотіла б з ними познайомитися і підтримувати зв"язки. Нехай навіть мене й не брали б додому, ну хоч провідували. Я була б рада. Думаю, що можливо в мене ще є і дідусь чи бабуся. Хоть хто-небудь, а десь мають бути.

Після пологового будинку я виховувалася у Кременчуцькому будинку дитини, потім у Хорольському інтернаті, а 9 років тому мене перевели на постійне місце проживання у Високо-Тополянський інтернат у селі Оріхівка Лубенського району.

На вигляд я гарненька, чорнява. Характер спокійний, сором"язлива, розумово відстала, але не дуже. Бо мислю вірно, багато знаю прислів"їв та іншого. Обслуговуючий персонал говорить про те, що в мене добра пам"ять. Не жадна, подільчива, люблю допомагати іншим хворим".




Шукаєте рідних і близьких людей, колишніх однокласників чи одногрупників, з якими втратили зв"язок, — тоді надсилайте свої історії, фотографії до Пошукової служби "ГПУ". Вкажіть зворотну адресу, контактні телефони. Ми зв"яжемося з вами, коли людина відгукнеться.

Листи надсилайте на адресу: Пошукова служба "ГПУ", Полтавська редакція "Газети по-українськи", офіс 201, вул. Гоголя, 20а, м. Полтава, 36011.

Якщо ви побачили знайоме прізвище, будь ласка, скажіть людині, яку розшукують, чи повідомте до редакції.

Поки що приймаємо оголошення про пошук людей на Полтавщині, Вінниччині, Львівщині та Черкащині.

Сейчас вы читаете новость «Читачі шукають батька, родичів та армійського друга». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть