Ексклюзивы
четверг, 13 декабря 2007 15:39

Завтра КС пояснить, як звільняти Януковича

Конституційний суд 14 грудня оприлюднить ухвалене у вівторок рішення в справі за конституційним поданням 46 народних депутатів України про офіційне тлумачення низки положень Основного закону відносно порядку припинення повноважень членів Кабінету міністрів.

Як повідомляє прес-служба КС, автори подання просили суд дати тлумачення положень пункту 12 частини першої 85 Конституції в контексті положень частини четвертої статті 114, частин другої, третьої статті 115 Конституції.

На думку депутатів, у положеннях пункту 12 частини першої 85 Конституції немає відповіді на такі питання: чи необхідно подання президента у Верховну Раду при звільненні з посад прем"єр-міністра, міністра оборони і міністра закордонних справ; чи необхідне подання прем"єр-міністр при звільненні інших членів Кабінету міністрів.

Депутати просять КС роз"яснити: чи призводить звільнення з посади прем"єр-міністра до відставки всього складу Кабінету міністрів; як варто розуміти фразу в цій статті "звільнення зазначених осіб з посади"; яка процедура звільнення з посад членів Кабінету міністрів України.

Після оголошення рішення відбудеться прес-конференція судді-доповідача в справі В"ячеслава Джуня, повідомляє Інтерфакс.

Сейчас вы читаете новость «Завтра КС пояснить, як звільняти Януковича». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть