Ексклюзивы
четверг, 07 февраля 2008 15:05

Заступниця Балоги не погодилася з Ющенком щодо закону про держзакупівлі

Президент України вбачає можливим звернутися до Конституційного Суду щодо діючого закону про державні закупівлі.

Про це глава держави заявив сьогодні під час наради з головами обласних державних адміністрацій, коментуючи пропозицію заступника глави Секретаріату Президента Романа Безсмертного щодо відповідного подання до КС.

"Я просив концептуально підтримати те, що сказав зараз Роман Михайлович", - сказав глава держави. За словами Президента, це дасть змогу відновити роботу Конституційного Суду як органу влади. При цьому, Ющенко, додав, що програмою мінімум є скасування Верховною Радою діючого закону.

В той же час, заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук наголосила, що "немає підстави чи ознак визнавати закон неконституційним". "Можна говорити, що процедура невідкрита і несправедлива, але щодо конституційності ознак не вбачається. Тому треба шукати інший шлях", - сказала вона.

Сьогодні заступник глави Секретаріату Президента Безсмертний запропонував підготувати подання до КС щодо діючого закону про державні закупівлі. Безсмертний наголосив, що таке подання можна було б підготувати паралельно з напрацюванням нового уніфікованого законопроекту щодо закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. За словами заступника глави Секретаріату, це дало б можливість "визначити політико-правовий фон" в цьому питанні, пише УНІАН.

Сейчас вы читаете новость «Заступниця Балоги не погодилася з Ющенком щодо закону про держзакупівлі». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи