Ексклюзивы
четверг, 10 апреля 2008 15:13

Ющенку не подобається те, що Тимошенко робить із землею

Президент Віктор Ющенко стурбований позицією Кабінету міністрів по земельних питаннях.

Про це він заявив журналістам у Єгипті, відповідаючи на питання щодо заяви прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, яка стосувалася призупинення дії постанови уряду про продаж земель несільськогосподарського призначення.

"Мене турбує те, що уряд йде дорогою створення монополій, яка через непублічність, некерованість процесу може сформувати ще більш тінізований простір у організації земельних відносин, особливо в питанні щодо купівлі-продажу землі", - сказав президент.

Ющенко підкреслив, що таке рішення "крім корупції, тінізації нічого не додає", повідомляє прес-служба глави держави.

"Я ще раз попереджаю уряд, авторів розробки подібного документу, що цей документ повинен відповідати виключно ринковим засадам, гармонізуватися з територіальними інтересами, інтересами, перш за все, органів місцевого самоврядування", - зазначив він.

У цьому контексті Ющенко підкреслив, що наразі позиція уряду сприяє "встановленню незрозумілого малоконтрольованого процесу у земельних відносинах, які сьогодні мають серйозну критику суспільства, ділових кіл".

Натомість, переконаний президент, земельні відносини мають будуватися виключно на ринкових конкурентних засадах:

"На ринку повинні бути присутні кілька структур і працювати на виключно конкурентній моделі. Це, власне кажучи, основна претензія, яка не врахована в рішенні уряду - і на це я хочу звернути увагу".

"Я не хочу, щоб аукціони, які проводяться і будуть проводитися таким механізмом, нам нагадували ситуацію, яка вже склалася наприклад, у Київській області, коли 2-3 особи, навіть представники певних державних структур, здійснюють по суті приватне управління колосальними ресурсними потенціалами", - заявив президент.

Глава держави, крім того, звернув увагу на роль органів місцевого самоврядування в земельних відносинах, пише
Українська правда.

Сейчас вы читаете новость «Ющенку не подобається те, що Тимошенко робить із землею». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть