Ексклюзивы
четверг, 24 января 2008 13:34

Ющенко попросив підтримки у англійців

Президент Віктор Ющенко сподівається на підтримку Великої Британії в питанні включення до тексту нової базової угоди між Україною та Європейським союзом положень про політичну асоціацію та економічну інтеграцію з ЄС.

Про це він заявив під час зустрічі з лідером Консервативної партії Великої Британії Девідом Камероном, що пройшла у рамках Давоського економічного форуму в Швейцарії, повідомляє прес-служба президента.

Україна, за словами Ющенка, також розраховує на підтримку головних політичних сил Великобританії в рамках майбутнього переговорного процесу щодо укладення угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.

Ющенко підкреслив, що сформована у Верховній Раді коаліція та новий уряд продовжуватимуть реалізацію курсу нашої держави на інтеграцію до євроатлантичних структур.

Окрім того, президент наголосив, що Україна високо цінує послідовну підтримку Великобританії прагнення нашої держави набути повноправного членства в Євросоюзі.

Ющенко також зазначив, що Україна зацікавлена в розширенні співробітництва з Великою Британією – зокрема, економічної та інвестиційної співпраці, розвитку торгівлі.

За словами голови української держави, за результатами січня–вересня 2007 року загальний обсяг торгівлі між Україною та Великобританією становив 1,7 млрд. доларів, що на 30% більше, ніж за аналогічний період 2006 року.

Крім того, Ющенко подякував тим депутатам-консерваторам Палати громад Парламенту Великобританії, які підтримали ініціативу Багатопартійної парламентської групи дружби з Україною щодо вшанування пам"яті жертв Голодомору.

"Ми всіляко підтримуємо діалог з усіма політичними силами Великої Британії", - наголосив президент України.

Ющенко також запросив Камерона відвідати Україну, повідомляє прес-служба президента.

Сейчас вы читаете новость «Ющенко попросив підтримки у англійців». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи