Ексклюзивы
четверг, 27 марта 2008 16:17

Томенко за зміну Конституції після виборів Президента

Депутат Верховної Ради, один з лідерів Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко виступає за внесення змін до Конституції після виборів Президента.

Про це він сказав на прес-конференції.

"Бажано все-таки (вносити зміни) після президентської виборчої кампанії й бажано все-таки йти еволюційним шляхом, міняти ті розділи, які найбільше турбують українських громадян", - сказав він.

Депутат уважає, що в результаті конституційного процесу повинні бути внесені зміни до чинної редакції Основного закону, зокрема, у її розділи, присвячені місцевому самоврядуванню, правосуддю й розподілу повноважень між Президентом, Радою й Кабінетом Міністрів.

Він уважає, що напередодні президентської гонки не вдасться вдосконалити Конституцію.

"У мене є сумніви, що чим ближче до президентської виборчої кампанії, тим більш успішними будуть зміни в ці розділи", - сказав він.

При цьому Томенко припустив, що до початку кампанії з виборів Президента в Конституцію можна внести зміни в частині обмеження депутатської недоторканності.

"Я припускаю, що до президентської кампанії можна внести зміни до Конституції резонансного характеру, наприклад про депутатську недоторканність... а от змінити систему управління до президентської виборчої кампанії дуже складно", - сказав він.

Парламентарій виступив категорично проти прийняття нової редакції Конституції на всеукраїнському референдумі й разом з колегою із фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Тарасом Стецьківом представив законопроект, який визначає процедуру прийняття нової редакції Конституції.

25 березня Томенко, Стецьків і Володимир Стретович (НУНС) запропонували Раді визначити процедуру підготовки нової редакції Конституції, пишуть Українські новини.

Сейчас вы читаете новость «Томенко за зміну Конституції після виборів Президента». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть