Ексклюзивы
среда, 05 ноября 2008 10:36

Терьохіна лякає "націоналізація" Тимошенко

Народний депутат Сергій Терьохін від фракції БЮТ важко сприймає слово "націоналізація", але вважає її одним з варіантів виведення підприємств з кризи.

Про це він заявив в інтерв"ю Українській правді.

Відповідаючи на запитання про те, як він оцінює заяву прем"єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що вона націоналізує ті заводи, де будуть звільняти робітників під час кризи, він відповів: "У моїй моралі мені важко сприймати слово "націоналізація", відзначивши, що це нормальний крок і один з варіантів виходу з кризи.

Крім цього, Терьохін нагадав, що згідно з Конституцією (ст.41) примусове відчуження об"єктів права приватної власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності. Він відзначив: "Якщо ми зараз політично заявимо, що суспільною необхідністю є підтримання зайнятості – тоді можна й націоналізувати заводи. Але спочатку треба вирішити законодавчо, що таке суспільна необхідність".

На запитання про те, чи мала Тимошенко на увазі Ахметова, коли у п"ятницю сказала в ефірі "Інтеру", що якийсь "неназваний представник Партії регіонів вивів 5 мільярдів у офшорну зону", Терьохін наголосив: "Я вам кажу, що це був Ахметов. І це такий артикульований приклад. А тепер в мене питання – що з цим робити? У вас є рецепт? У мене рецепту немає!".

Сейчас вы читаете новость «Терьохіна лякає "націоналізація" Тимошенко». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи