Ексклюзивы
понедельник, 03 марта 2008 14:03

"Регіони" погрожують Медведьку відставкою через Цушка та церкву

"Регіони" погрожують Медведьку відставкою через Цушка та церкву
Партія регіонів допускає ініціювання відставки генерального прокурора Олександра Медведька у разі продовження політичних переслідувань і тиску на опозицію.

Про це сказано в заяві прес-служби ПР.

"Партія регіонів заявляє: якщо не буде негайно припинена практика політичних переслідувань, тиску на опозицію, якщо влада не повернеться до виконання закону - ми будемо порушувати питання про відставку генерального прокурора й про відповідальність Президента України за порушення ним закону й Конституції нашої держави", - сказано в заяві.

Зі слів представників ПР, прихильники політичної сили, рядові громадяни піддаються переслідуванню з боку влади за їх політичні погляди.

"Особливо тривожні сигнали з Львівської області, де ще жорсткішими стали, приміром, переслідування вірних Української православної церкви, яким не дозволяють будувати храми, відкрито ображають і принижують", - зазначають вони.

При цьому члени партії вказують на те, що влада все частіше почала застосовувати репресії за допомогою правоохоронних органів і органів прокуратури зокрема.

"Приміром, народних депутатів України днями викликають у Генеральну прокуратуру на допити у так званій справі екс-міністра внутрішніх справ Василя Цушка..., котрий зробив все, щоб захистити закон і Конституцію, коли був видано указ Президента про призначення генерального прокурора України", - зазначають вони.

Депутати Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і від фракції Блоку Юлії Тимошенко запропонували парламенту звільнити Медведька, внісши в грудні 2007 проект постанови N1145 "Про висловлення недовіри генеральному прокурору України".

Раніше фракція Партії регіонів у Верховній Раді виступала проти зміни генпрокурора, пишуть Українські новини.

Сейчас вы читаете новость «"Регіони" погрожують Медведьку відставкою через Цушка та церкву». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть