Ексклюзивы
пятница, 25 апреля 2008 14:44

Продаж ОПЗ не залежить від Ющенка чи Тимошенко - експерт

Доля конкурсу з продажу Одеського припортового заводу сьогодні залежить виключно від позиції Фонду державного майна України та його керівництва.

Про це 1+1 News сказав директор Інституту приватизації Олександр Рябченко.

"Після того, як конкурс оголошений, все залежить від Фонду державного майна. І президент, і уряд вже засобів прямого впливу на проведення конкурсу не мають", - наголосив він.

Експерт додав, що доля ОПЗ залежатиме від того, хто керуватиме ФДМУ - соціалістка Валентина Семенюк чи представник БЮТ Андрій Портнов.

"Якщо Фонд держмайна, як раніше було заявлено, призупиняє конкурс чи може навіть відмінити, так і буде. Якщо він буде проводити цей конкурс, то проведе. Виключно Фонд зараз має важелі впливу на проведення конкурсу", - вважає Рябченко.

Нагадаємо, сьогодні Юлія Тимошенко представила Андрія Портнова, як в.о. голови Фонду держмайна. Портнов пообіцяв поновити конкурс з продажу ОПЗ. Натомість Валентина Семенюк, яка сьогодні керує ФДМ, відмовляється залишати посаду.

Умови проведення конкурсу з продажу Одеського припортового заводу Кабінет міністрів оприлюднив 11 лютого 2008 року.

15 квітня президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив дію урядового розпорядження стосовно продажу ОПЗ. Глава держави вимагає переглянути умови конкурсу, зокрема залишити в державній власності трубопровід і порт "Південний".

Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку й карбаміду в Україні, він повністю перебуває в державній власності, повідомляє 1+1.

Сейчас вы читаете новость «Продаж ОПЗ не залежить від Ющенка чи Тимошенко - експерт». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть