Ексклюзивы
понедельник, 08 октября 2007 16:58

Донецькі соціалісти хочуть замінити Мороза

Донецька міська організація Соціалістичної партії пропонує змінити керівництво Соцпартії і реформувати чинну систему управління партією "на більш зрозумілу і просту".

Про це йдеться в заяві Донецького міського бюро СПУ щодо сучасної ситуації з розвитком СПУ в Україні.

Зокрема, усім партійним організаціям пропонується "провести збори (засідання) і надати свої пропозиції з реформування існуючої системи управління партії на більш зрозумілу і просту для рядових членів партії" та "розглянути можливість проведення позачергового з"їзду СПУ".

Крім того, базовим партійним організаціям пропонується "підняти питання про заміну керівництва партії: на зміну сучасному управлінському апарату повинні прийти молоді та активні керівники, які краще відчувають потреби партії, зможуть вдихнути у партію нове життя".

"Донецька міська організація СПУ вважає, що партія може це зробити на чолі з Василем Олександровичем Волгою, який, на нашу думку, зможе вивести партію з кризи недовіри з боку суспільства, оновити керівні органи СПУ, зробити керування партією більш прозорим і зрозумілим для більшості членів організації", - сказано в заяві.

Крім того, донецькі соціалісти наполягають на спрощенні системи прийому нових членів та започаткуванні системи партійної освіти, яка б, зокрема, сприяла збільшенню знань "про соціалістичний напрямок розвитку суспільства, історію соціалізму, його здобутків у світі та перспектив", а також накопиченню у членів СПУ необхідних правових знань.

Також у Донецькій організації СПУ вважають за необхідне розвивати такі напрямки роботи, як агітація, робота зі ЗМІ, навчання зв"язкам з громадськістю, а також активізація роботи партактивів на місцях, "щоб зневолювати той негативний імідж, який набула СПУ протягом останніх років".

"Аналіз останніх та попередніх виборів показує, що СПУ з сучасними методами управління не має перспектив розвитку та виконання своїх статутних та програмних засад. У партії відсутній будь-який план розвитку партійної організації...", - сказано в заяві.

"Відчуття незрозумілості дій з розвитку партії, відсутності цілісного сприйняття цілей, задач та перспектив СПУ з боку партійного керівництва, яке виникає в регіональних відділеннях СПУ, також не сприяє нормальній роботі партії. Повністю занедбаний напрямок роботи з молоддю", - додається в заяві.

Крім того, "велику схвильованість Донецької міської організації викликає і сучасна система прийняття рішень керівництвом СПУ, яка залишається закритою та незрозумілою для простих членів партії, рішення приймаються без урахування думок базових партійних організацій".

На думку донецьких соціалістів, "консервативний стиль... недостатня демократичність в управлінні, закостенілість більшості партійних управлінців та функціонерів, не дають можливості реалізовувати ініціативні програми розбудови партії на місцях.

"Сучасна ситуація, що склалася в Соціалістичній партії України може призвести до повного занепаду партії, якщо вчасно не зреагувати та не прийняти відповідні організаційні та кадрові рішення на позачерговому з`їзді Соціалістичної партії", - йдеться в заяві, пише Обком.


Сейчас вы читаете новость «Донецькі соціалісти хочуть замінити Мороза». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи