Ексклюзивы
пятница, 26 октября 2007 14:41

Черномирдін назвав жартом наругу над українською символікою на Говерлі

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін називає невдалим жартом інцидент із наругою над українською символікою на горі Говерла. Про це він повідомив на прес-конференції.

"Я вам повинен сказати, що інформація неправильна, ніхто нічого не пиляв, зробили фотографії, купили багатьох, і в Україні теж, і просто фарбою намалювали свій знак", - сказав він.

Черномирдін сказав, що відповідно до наявної у нього інформації, усе було зімітовано.

"Але як би то не було, це погано, я це засуджую", - сказав він.

З його слів, Євразійський союз молоді - міжнародна організація, і російське відділення не має до інциденту ніякого відношення, це зробило українське відділення.

Але водночас він підкреслив, що це погано, хто б це не зробив.

Черномирдін відповістив на запитання про можливу реакцію російських спецслужб, у разі якби такий інцидент відбувся в Росії.

"Але вони б спочатку розібралися, перш ніж давати миттєву оцінку. А що стосується кремлівських зірок, то до них не доберуться, оскільки занадто високо", - заявив Черномирдін.

Генеральний прокурор Олександр Медведько вважає, що порушення кримінальної справи за фактом хуліганства є прийнятним у зв"язку з інцидентом, пов"язаним з опоганенням державних символів України на горі Говерла.

Івано-Франківська обласна державна адміністрація заявила про фальсифікації знімків з розбитою гранітною плитою, установленою до Дня Конституції на Говерлі.

Раніше кандидат у депутати Верховної Ради від Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" В"ячеслав Коваль заявив про знищення прихильниками Євразійського союзу молоді державної символіки на Говерлі, повідомляють Українські новини.

Сейчас вы читаете новость «Черномирдін назвав жартом наругу над українською символікою на Говерлі». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть