Ексклюзивы
вторник, 05 февраля 2008 15:57

Балога пояснив, чому Ющенко образився на депутатів

Балога пояснив, чому Ющенко образився на депутатів
Президент України Віктор Ющенко визнав неможливим виступати сьогодні у парламенті зі щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє та зовнішнє становище України. Про це повідомив керівник президентського Секретаріату Віктор Балога.

За його словами, Ющенко поки відмовився від особистого оприлюднення перед депутатським корпусом цього важливого документа через протистояння між коаліцією та опозицією у ВР.

"Фракції більшості та меншості виявилися нездатними не лише дослухатися одна до одної, а й слухати лідера нації. Президент не може і не буде говорити в розбурханий пристрастями зал, де галас заглушає слова, а емоції – розум", - зазначивБалога, повідомляє прес-служба глави держави.

Балога вважає також, що не всі депутати від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" були відсутні сьогодні у сесійній залі з поважних причин. "Сподіваюся, що керівництво фракції знайде адекватні визначення цьому прогулові та запропонує належне реагування", - підкреслив він.

Керівник Секретаріату також звернув увагу, що Президент цілком може представити щорічне послання без особистого виголошення з парламентської трибуни, якщо вищий законодавчий орган країни так і не буде готовий до вдумливого сприйняття послання. "Президент налаштований на те, щоб його бачення процесів в країні стало предметом аналізу та дії. Глава держави, особисто звертаючись до парламенту, таким чином опосередковано, через народних обранців промовляє до нації. Якщо депутати, делеговані своїми виборцями у владу, і далі не будуть спроможні виконати таку комунікаційну роль, тоді Президент реалізує конституційний обов"язок в інший спосіб. Однак переконаний, що такий поворот буде далеко не кращим епізодом у взаєминах між Президентом та Верховною Радою", – резюмував Балога.

Сейчас вы читаете новость «Балога пояснив, чому Ющенко образився на депутатів». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи