Ексклюзивы
пятница, 30 мая 2008 14:38

Ахметов хоче купити шахту в Росії

Корпорація "Донбаська паливно-енергетична компанія" (ДПЕК, Донецьк) має намір купити шахту ім. М.П. Чиха в Ростовській області (Росія).

Про це сказано в повідомленні прес-служби апарату губернатора Ростовської області Володимира Чуба.

27 травня генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко обговорював із Чубом питання інвестування в донську економіку коштів українських компаній.

"Інтерес українських інвесторів до донського антрациту підігріває сприятлива для вугільного бізнесу кон"юнктура ринку, зростання світових цін на газ і нафту", - сказано в повідомленні.

Відповідно до повідомлення прес-служби української компанії, придбання перспективних вугільних підприємств за межами України, у тому числі в Росії, обумовлено стратегією розвитку компанії, що передбачає диверсифікованість джерел сировини для теплової генерації в Україні.

Пріоритетними для компанії є шахти, що добувають енергетичні марки вугілля.

Крім того, для ефективної роботи всього виробничого ланцюжка ДПЕК важливо, щоб нові вугільні активи були розташовані географічно близько до генеруючих потужностей компанії в східних областях України.

Шахта ім. Чиха розташована недалеко від російсько-українського кордону, відпрацьовує шар потужністю понад 1 метр, промислові запаси якого становлять майже 50 мільйонів тонн антрацитового вугілля.

2007 рік закрите акціонерне товариство "Шахта ім. М.П.Чиха" закінчило зі збитками 179,3 мільйони рублів (близько 9 млн. гривень, або 1,9 млн. доларів).

Як відомо, ДПЕК управляє енергетичними активами System Capital Management (Донецьк) і об"єднує 16 підприємств, у тому числі енергогенеруючу компанію "Східенерго", енергопостачальні - "Сервіс-Інвест", "ПЕМ "Енерговугілля".

У ДПЕК входять вуглевидобувна компанія "Павлоградвугілля", що об"єднує 10 вугільних шахт, шахта "Комсомолець Донбасу", ТОВ "Моспинське вуглепереробне підприємство".
90% акцій компанії SCM, що є закритим акціонерним товариством, належать бізнесменові Рінату Ахметову.

2007 рік ДПЕК закінчила із прибутком 952,43 млн. гривень.

Українські новини

Сейчас вы читаете новость «Ахметов хоче купити шахту в Росії». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи