Ексклюзивы
четверг, 03 февраля 2011 16:46

Власники магазинів закуповують товари в рази дешевше, ніж продають. Кому має бути соромно?

 

Звертайте увагу на розміри магазинів. Чим більший магазин - тим серйозніша система безпеки. Красти з маленьких крамниць вважається неетично - там це справді б'є по зарплатах працівників. Найкраще - маркети середнього розміру. У таких мережах і обіг капіталу чималий, і охорона не ідеальна.

Не бійтеся сигналізації. Поширена думка, що сигналізація реагує на штрих-коди. Переважно звичайні товари масового споживання не "пищать". Лише ті, де вмонтовано чіпи: дорога випивка, книги, одяг. А їжу можна брати не задумуючись.

Зовнішність повинна найменше привертати увагу. Чим простіше, тим краще. Поголене обличчя, чисте взуття, сорочка, пальто або піджак. Якщо краватка є - взагалі розкішно. Крадіжок очікують швидше від панка в кедах.

Поводитись упевнено. Якщо твої рухи скуті, коли довго мнешся або намагаєшся щось зімітувати - це викликає підозру.

Обов'язково щось купити. Бо дивно зайти в супермаркет і нічогісінько не взяти при їхньому асортименті. Людина, яка виходить із порожніми руками, викликає підозру, змушує звернути на себе увагу. Зазвичай купую батон, а до нього беру чогось смачнішого й дорожчого.

Обирайте маркети середнього розміру. У них і обіг капіталу чималий, і охорона не ідеальна

Вивчити обстановку. Зайшовши, роздивіться навкруги: скільки охоронців, де вони ходять, чи стоять дзеркала, де встановлені камери. Камери бувають двох видів - направлені й під ковпаками. По напрямку перших легко зрозуміти, які місця проглядаються, а де є "мертві зони". Знайди куточок, де тебе не помітять. Набрав товарів, зайшов у таке місце, розклав по кишенях. Інший варіант: ховати крадене на ходу, коли йдеш між стелажів чи розглядаєш якусь полицю. З другим типом камер важче - не визначиш, який напрямок відстежують. У деяких магазинах пункти спостереження розташовані біля каси. Приміром, магазин поруч із моїм домом. Стоїть столик, на ньому комп'ютер і мужичок дивиться. Коли бачиш, що він не на місці - скажімо, покурити вийшов - забирай що хочеш.

Багато не брати. Чим більше товарів набираєш, тим більший шанс попастися на гарячому. Ідеально - дві-три речі. Можна й більше, але я завжди беру трошки. Знаю, в Москві заведено виносити цілими пакетами. Там нарвані хлопці працюють.

Крадене класти в просторі кишені верхнього одягу. Найкраще - у внутрішню кишеню куртки чи піджака. У джинси пхати не раджу - довго порпатись, надто характерні рухи, і буде помітно, що з кишені щось випирає. Можна в сумку класти, але на виході можуть попросити відкрити її. А обшукувати тебе охорона не має права.

Бери товари невеличких розмірів. Наприклад, купуєш пиво і виносиш сухарики як бонус. Можна брати сири - вони маленькі, компактні. Шматочок ковбаси - не цілу палку, а четвертинку. Соуси, крабові палички, морозиво - все це виноситься елементарно. Так само - овочі, фрукти. А от про алкоголь навіть не мрійте. За вино-горілчаним відділом постійний відеонагляд.

Заходити великою компанією. Угледіти за всіма неможливо. Охорона втрачає пильність. Особливо, коли тільки одна каса працює. Доки друзі розраховуються, стоїш у черзі й можеш набрати купу дрібниць - жуйок, шоколадок, презервативів. У Європі часто ватаги показово заходять в магазини, набирають повні візки, а потім виносять і роздають на вулиці.

Виносити через вхід. Знаєте анекдот? "Гестапо перекрило всі виходи, але Штірліц вийшов через вхід". Якщо у магазині розділені вихід і вхід, гріх цим не скористатися. За касою, зазвичай, стоїть охоронець, встановлена камера спостереження, сигналізація. А на виході немає нічого. Береш і виносиш! Усе, чого душа забажає. Наприклад, є чудовий супермаркет "Сільпо" біля цирку. Уже тричі виносив звідти фірмову випічку. Жодних перешкод на вході.

Виймати товар з упаковки. Бувають товари, які можна абсолютно спокійно винести без упаковки. Взяти з пачки цукерок десяток штук. І ти вже несеш не велику картонну коробку, а купку цукерок в кишені. СD-диски виймаєш з коробки, ставиш її на місце і маєш на вечір новий фільм. Ідеш на побачення - зазирнув у парфумерний відділ, кілька разів пшикнувся дезодорантом.

Ідеально брати дві-три речі. А в Москві заведено виносити цілими пакетами. Там нарвані хлопці працюють

Правильно обирати магазини. У "Форі" досить нескладно виносити. Так само - у "Сільпо". А у "Великій кишені" хороша система безпеки, нас там колись попалили. Ми взяли яблучко, засунули в наплічник. Підходимо на касу, охоронець: "Відкрийте рюкзак". А там стільки всього лежить: светр, томик Маркса, яблуко, водичка. Вони так і не зрозуміли, що яблуко крадене. Відпустили.

Змішатися з натовпом. У великих магазинах - "Мегамаркет", "Метро", "Ашан" - завжди багато народу. Хтось гроші рахує, інші візками не можуть роз'їхатись, хтось по мобільному розмовляє. У такій обстановці покласти щось у кишеню нескладно. Цього не помітять.

Їсти в магазині. Це теж хороший спосіб. Береш щось із полиці, починаєш жувати. Нахабно. Охорона до такого звикла і не реагуватиме. Але вони думатимуть, що ти це оплатиш. Просто з'їж і не плати. Можеш не доходячи до каси залишити недоїдки на полиці. Мої друзі з Донецька у такий спосіб дорогі сири дегустують.

Якщо запідозрив неладне - виклади. Охорона починає за тобою стежити, виглядати. Виклади по дорозі до каси. Не скупися - вкрадеш іншим разом.

Якщо попався, май гроші, щоб оплатити. Тебе навряд почнуть одразу бити. Але такий варіант теж можливий. Сам по ящику бачив, як мужика охорона "метелила" не відходячи від каси. Отже, краще завжди тримати "заначку" на випадок проблем. Чемно кажеш: "Вибачте, зараз за все розрахуюся".

Викликають ментів - усе заперечуй. Спробуй домовитися на місці. Але якщо пішло вже так погано, йди у відмову. "Нічого не робив, нічого не знаю". У жодному разі не треба підписувати протокол чи інші папери. Відеозапис не може вважатися доказом у суді. Скоріше за все, ділу не дадуть ходу. Витрачати свій час ментам не захочеться - це ліниві люди. За день все повинно влягтися.

Не перейматися моральністю вчинку. У жодному разі не переживай з приводу скоєного. Власники магазинів отримують шалені прибутки, оскільки закуповують товари в рази дешевше, ніж продають. Вони не соромляться на кожному кроці "розводити" покупців, виставляючи на полиці продукти, термін придатності яких закінчився. Чого маємо соромитись ми? Вважайте це народною експропріацією.

Сейчас вы читаете новость «Власники магазинів закуповують товари в рази дешевше, ніж продають. Кому має бути соромно?». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть