Ексклюзивы
четверг, 28 октября 2010 13:44

"Вино в бокалі треба покрутити, щоб збагатилося киснем"

Півсотні гостей зібралося о 20.00 у вівторок у столичному ресторані "Панорама". Щороку перед настанням холодної пори там влаштовують Тиждень глінтвейну.

Гостей пригощають білим та червоним грузинськими винами й виноградним соком. На тацях канапе з вугрем і червоною рибою, у тарілочках - крабові та селерові муси. Але без запрошення всі соромляться підходити до столу. Пригощаються фруктами, які підносять офіціанти.

- Перші 2 години всі поводяться чемно, - каже Антон Губник, 30 років, на вечірках працює промоутером. - А коли трохи сп'яніють, можуть забути, чого сюди прийшли, - голосно говорять, пакують за обидві щоки. У деяких співаків і телеведучих навіть холодильника вдома немає. Снідають на відкритті чогось, обідають - на презентації, вечеряють - на вечірці. Деякі гламурні дівчата п'ють за компанію, перебирають, тоді лізуть цілуватися, пропонують інтим, ідуть танцювати стриптиз.

О 20.30 до ресторану заходить актор Остап Ступка. Дружина залишилася вдома з дітьми. Біля столика з напоями бере келих червоного вина. За 2 хв. випиває до дна ще один.

- Перш ніж пити щось, треба подивитися на пляшки, з яких розлили вина. Вони завжди стоять на столі за фужерами. Тоді люди помітять: ви - цінитель, а не просто пияка, - говорить Антон Губник. - Щоб показати, що маєте свій смак, краще випити 50 грамів горілки чи хорошого коньяку.

Офіціанти ставлять посеред зали два столи з електроплитами, де гості можуть зварити глінтвейн за власним рецептом. Бізнесмен Тимофій Нагорний йде попід руки зі співачками Мікою Ньютон і Мартою. Кажуть, він обох продюсує. За виступи на корпоративі просить від $2 тис.

За столиком неподалік стоїть дегустатор Богдан, 32 роки. Торік отримав звання міжнародного експерта з алкогольних напоїв.

- Хто підносить себе до рівня зірки, має навчитися пити. Українці не вміють вживати елітні напої - усе залпом. Віскі перед вживанням треба понюхати, вино в бокалі - покрутити, щоб збагатилося киснем. Джини бувають двох сортів: сухий і голландський. Перший - прозорий, не має запаху, другий - на колір золотистий, із присмаком карамелі. Лікер треба пити з фруктами або солодощами, а не під м'ясо. Часто клієнти не знають, що замовити, кажуть: "Мені таке, як он тій дівчині за третім столиком". Або просять нерозбавлений абсент. Почули, що слово гарне, а цей напій містить 70 відсотків алкоголю. Його бажано додавати до коктейлів. У чистому вигляді можна пити тільки добре охолодженим порціями по 30 грамів.

Винний тиждень у ресторані закінчується в п'ятницю. Глінтвейн відвідувачам пропонуватимуть до кінця березня.

Сейчас вы читаете новость «"Вино в бокалі треба покрутити, щоб збагатилося киснем"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть