Ексклюзивы
четверг, 13 января 2011 16:05

Квашені грибочки

Перед святом зайшов скупитися у невеликий продуктовий магазинчик неподалік свого дому. Узяв на закуску квашену капусту й огірки.

- У нас ще є квашені грибочки, - щебече господиня, яка сама стоїть за прилавком. - Цукор треба? Олію не забули? Беріть свіжий бериславський хліб, домашню ковбаску.

Валентина працювала продавцем у величезному радянському гастрономі. За грубість і скандальний характер її переводили з одного відділу до іншого, поки на початку 1990-х не звільнили.

Вона поставила табуретку навпроти гастроному й почала торгувати жуйками й чіпсами. Потім брала в селян на реалізацію фрукти й городину, молочні продукти.

Відчиняє свій магазинчик на годину раніше, зачиняє на годину пізніше

За кілька років почала споруджувати поряд із гастрономом власний магазин. Виграла "війну" з місцевими жителями, які були проти забудови під своїми вікнами. Працювала там із чоловіком Валентином і двома синами.

Тепер має у мікрорайоні ще три фірмові магазини "Валентин і Валентина". Один збудувала, два інших облаштувала у викуплених на перших поверхах квартирах. У них порядкують старший син, невістка й сваха. Молодший навчається в коледжі на торгового менеджера. Валентина лишилася з чоловіком на своїй першій торговій точці.

А колишній гастроном кілька років тому збанкрутував. У його приміщенні тепер супермаркет відомої в Україні торгової марки. Утім, Валентина успішно конкурує з ним. Відчиняє свій магазинчик на годину раніше, зачиняє на годину пізніше. До покупців завжди ставиться дуже чемно. Та й у неї завжди є щось таке, чого нема в інших. Наприклад, квашені грибочки.

Сейчас вы читаете новость «Квашені грибочки». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть