Ексклюзивы
четверг, 24 марта 2011 13:59

Поведінка Заходу в стилі "а може хлопці візьмуться за розум" не дала жодних результатів. Українській владі давали шанс, і вона на всі 200 відсотків використала його для того, щоб довести: не треба було його їй давати

 

Американська експертна організація Національний демократичний інститут - NDI відмовилася допомагати українській владі реформувати виборче законодавство. Вийшла зі створеної президентом Януковичем робочої групи, а її діяльність назвала "окозамилюванням"

Олександр ПОТЄХІН, 62 роки, директор Центру миру, конверсії та зовнішньої політики України:

- Американці образилися, що з них роблять "дурня в преферансі". Мовляв, ви в робочій групі - і своєю присутністю мовчки благословляєте все, що тут робиться. Американці переконалися: демократію в Україні закопують, і не захотіли брати в цьому участі.

Рік тому тактика США та інших провідних демократичних країн була такою: давайте не будемо одразу рубати канати. Подивимось, в який бік піде Янукович. Досвід показав, що поведінка Заходу в стилі "а може хлопці візьмуться за розум" не дала жодних результатів. Українській владі давали шанс, і вона на всі 200 відсотків використала його для того, щоб довести: не треба було його їй давати. Ніякими словесними викрутасами світову спільноту переконати не можна. Переконують справи, а в даному разі - проект виборчого законодавства, який має затвердити назавжди монополію Партії регіонів в Україні.

Наша країна зараз не в фокусі американських пріоритетів, тому якихось загострень на офіційному рівні очікувати не варто. Найбільше загострення вже відбулося: американські інвестиції до нас не йдуть. Політикам уже й не треба втручатися.

Сейчас вы читаете новость «Поведінка Заходу в стилі "а може хлопці візьмуться за розум" не дала жодних результатів. Українській владі давали шанс, і вона на всі 200 відсотків використала його для того, щоб довести: не треба було його їй давати». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть