Ексклюзивы
четверг, 14 апреля 2011 16:27

Наші збройні барони

Великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський", який визволяв українців з Лівії, навряд чи їздив лише по людей. "Ну навіщо такий величезний корабель "порожняком" ганяти по морю? Це ж такі видатки! А от якщо завантажити в нього пару десятків танків  інша справа", - каже мені знайомий, який багато років служив на флоті. Не можу зрозуміти: він - жертва конспірологічних теорій чи справді знає більше від інших? Мовчки киваю.

Всі, з ким доводилося спілкуватися про торгівлю зброєю, справляють враження диваків. Вони живуть у своєму світі й не надто прагнуть розповідати деталі про те, як він влаштований. А коли починають говорити, не знаєш - у що вірити, а в що ні. Тому просто запам'ятовуєш усе. А потім пропускаєш через журналістський фільтр.

У цій темі не спрацьовує принцип перевірки інформації з двох джерел. Або віриш своєму співрозмовнику, або не маєш жодної інформації.

Позаторік фінансисту "Укрспецекспорту" Семену Трахтенбергу шість разів вистрілили у ноги біля власного під'їзду та відібрали портфель із документами. А 2002-го в автокатастрофі загинув голова "Укрспецекспорту" Валерій Малєв. Який був причетний, як з'ясувалося пізніше, до контрабанди української зброї.

Я пам'ятаю про ці та інші історії, що сталися з вітчизняними збройними баронами, коли спілкуюся з кимось дотичним до цього бізнесу. Джерел дуже мало. Тому просто слухаю і вірю - якою б нісенітницею не здавалася їхня розповідь.

Сейчас вы читаете новость «Наші збройні барони». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть