Ексклюзивы
четверг, 05 мая 2011 16:08

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам"яталися у попередніх номерах журналу "Країна"

У статті про Юрка Тютюнника нічого не написали про його співпрацю з Майком Йогансеном і про те, що вони разом із Довженком написали сценарій "Звенигори". Потім Довженко його ідеологічно переробив, і Йогансен прибрав своє прізвище з титрів. Також за сприяння Тютюнника молодий Сосюра видав свою найпершу поетичну збірку - "Пісні крові".

Олександр, 22 роки, Ворзель під Києвом

Свої перші гроші, 30 гривень, заробила в 11 класі. Написала за однокласника випускний твір з української мови. Якби почала заробляти раніше - думаю, було б краще. У США, приміром, 16-18 років стукнуло - іди підпрацьовуй, на навчання заробляй. А в нас? Знайома медсестра подалася на заробітки в Росію. Її донька вже на шостому курсі, а заробити на себе не може. Валентина 25 років, домогосподарка, Боярка на Київщині

Навчаюся з дівчиною, яка знімається в фільмі "Казка про Чорного Козака". Розказувала, що від початкового сценарію за три роки майже нічого не лишилося. Усе придумують прямо на знімальному майданчику. Півтора року тому бачила частину відзнятого - дуже цікаво. Чекатиму осені, щоб побачити весь фільм.

Дарина, 21 рік, Ворзель Київської області

Із міфами про тупих американців давно варто покінчити. Навчаюся зараз із ними, то через хорошу організацію часу вони і здають усе вчасно, і відпочивають більше. Відчути й прийняти всю специфіку пострадянської душі також спроможні.

Анна ХВИЛЬ, Київ

Українських музикантів, здається, і справді виїжджає найбільше з усіх професій. По роботі шукала цікавих українців, які так чи інакше опинилися за кордоном. Наші музиканти є всюди. Родина піаністів, обом уже за 70, працює у музичному училищі в містечку біля Пекіна. Випускниця Київської консерваторії поїхала на заробітки в Португалію, співає в національній опері у Лісабоні. Піаністка з Кривого Рогу викладає в музичній школі в Абу-Дабі й там же керує рестораном української кухні. Колишня учасниця народного хору з Кременчуга співає фламенко в Гавані.

Найбільше запам'ятався 30-річний чоловік, колишній учасник капели імені Ревуцького. Нині він - вуличний бандурист у Неаполі. Каже, що зараз більше впевнений у своєму завтрашньому дні, ніж за часів роботи в капелі.

Ще згадалося, як у нашій музичній школі вчили академічного співу. Губи круглі, красиво відкриті, звук тихий, стриманий. Моя однокласниця мала ідеальний слух і дуже гарний, сильний народний голос - але доводилося стримуватися й "шепотіти". Якось викладачка сольфеджіо на неї нагримала: чого так тихо, ти що, не можеш дістати мі другої октави? Олена як дістане - на весь свій голос. Над нами лампочка тріснула. Дуже наочна вийшла демонстрація сили народного співу.

Наталя МЕЛЬНИЧУК, 26 років, Київ

Весілля Вільяма й Кейт учора півдня дивився весь офіс на двох плазмах по ВВС і в інтернеті. Сайт гальмував, бо, мабуть, мільйони людей по всьому світу на нього заходили. Колеги казали, що українка ніколи не вдягла б таку просту сукню.

Оксана, Київ

Пригадую свій перший заробіток - у восьмому класі в складі духового оркестру нашого райцентру поїхали на гастролі до ближнього села. Грали ветеранам до 9 Травня. За натхненний стукіт на барабані отримав від сільради по півкіла сиру й вершкового масла, а також 3 гривні. Купив на них двотомник Конан-Дойля, загальний зошит і олівці.

Антон, 24 роки, Київ

У програму Олімпійських ігор варто було б додати ще один український національний вид спорту - розбивання гарбуза голою дупою. Після хорошої випивки. Хто більше розіб'є - той чемпіон.

Спортовець

Сейчас вы читаете новость «Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам"яталися у попередніх номерах журналу "Країна"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть