Ексклюзивы
четверг, 27 ноября 2008 17:07

Володимир Вовчок кидає в банку із живцями активоване вугілля

67-річний Володимир Вовчок вирощує кущі та дерева у своєму саду із живців. Чоловік має дачну ділянку поблизу села Суховоля. У саду Вовчка ростуть яблуні, груші, черешні та кущі порічок. Цієї осені чоловік уподобав обліпиху та смородину. Каже, скуштував ягоди в сусідів.

— Сьогодні купити хороші саджанці — справжня проблема, підсовують хтозна що, — розповідає Володимир Вовчок. — Тому я сам підбираю, що в мене ростиме. У листопаді нарізаю пагони вподобаного куща чи дерева в знайомих або сусідів. Як це робити, прочитав у якомусь журналі. Метод перевірений, рослини добре ростуть. Краще укорінюються живці із бічних гілок.

Чоловік вирізає стебло діаметром 6–10 мм і завдовжки 30–32 мм.

— Згори гілку зрізаю навскіс, а нижній зріз прямий, — додає. — У квартирі ставлю її в дволітрову банку або обрізану пластикову пляшку із водою. Головне, щоб була широка горловина, бо коли витягуєш, можна пошкодити корінці. Щотижня міняю воду, робити це треба акуратно, не виймаючи гілочок із посудини. До живців кидаю таблетку активованого вугілля, щоб не розмножувалися бактерії та не гнили корінці. А щоб обліпиха добре вкорінилася, мені порадили розвести столову ложку меду в склянці води і на 6–12 годин занурити туди живець.

Корінці на живцях з"являються через 2–3 тижні. Тоді чоловік висаджує їх у квіткові горщики глибиною 30 см.

— Якщо горщик широкий, то можу і шість штук в один посадити, — каже Володимир Іванович. — До травня матиму пагони по 30 сантиметрів із добре розвинутим корінням. Тоді ж висаджую живці на постійне місце. Над поверхнею мають залишатися 3–4 бруньки. Довкола живців ґрунт утрамбовую та добре поливаю.

Сейчас вы читаете новость «Володимир Вовчок кидає в банку із живцями активоване вугілля». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть