Ексклюзивы
четверг, 27 ноября 2008 17:03

На місці могил радянських воїнів посадять дерева

Перепоховання воїнів Червоної Армії здійснюють у місті Комарно Городоцького району. З меморіалу біля парку імені Івана Франка останки загиблих у роки Другої світової війни перенесуть на міський цвинтар.

Рішення про перепоховання прийняла Комарненська міська рада. Ексгумацію здійснює комунальне підприємство "Доля".

— Останнім часом радянський меморіал перебував у занедбаному стані, — розповідає директор місцевої школи, історик Ігор Вовк, 39 років. — На початку 1990-х невідомі зруйнували пам"ятник солдату і вічний вогонь. Потім розікрали металеві плити з іменами похованих. Усе поросло кущами. Учні нашої школи періодично впорядковували могили.

На меморіалі було 34 одиночні поховання й одна братська могила. Більшість загиблих — зі Східної України й інших республік колишнього Радянського Союзу. Також похований комарненець Іван Колодій і кілька жителів навколишніх сіл.

— Дехто дорікає, що там могили окупантів і НКВДистів, — каже Вовк. — Але це ж усе люди. Вчителька нашої школи Ганна Тарасович має там брата. Давно хотіла, щоб його по-християнськи перепоховали на цвинтарі, встановили хрест.

Перенесення планують завершити до кінця листопада. Наступного року місцева влада хоче розширити парк до території меморіалу. Доріжок на місці, де були могили, не прокладатимуть.

Сейчас вы читаете новость «На місці могил радянських воїнів посадять дерева». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть