Ексклюзивы
четверг, 20 ноября 2008 19:49

Христину Паньків обрали студентським мером

Христину Паньків обрали студентським мером

У четвер у Львові члени студентської ради шляхом таємного голосування обирали свого мера. Найбільше голосів отримала голова колегії профспілкового бюро студентів Інституту енергетики й систем керування Національного університету "Львівська Політехніка" 21-річна Христина Паньків.

— Весь час була впевнена в собі. Та перед самими виборами почала хвилюватися. Це ж так серйозно: нести відповідальність за всіх студентів нашого міста, — розповідає Христина. — Мала двох опонентів: Євгена Кузика з Медичного університету імені Данила Галицького та Христину Коваль з Інституту економіки й туризму. Вони були сильними суперниками. Та я ще змалку звикла досягати поставленої мети.

Христина Паньків народилася на Івано-Франківщині. Згодом перебралася до міста Дрогобича Львівської області. Мешкає в студентському гуртожитку. Навчається в магістратурі, є старостою групи. В її заліковій книжці лише відмінні оцінки.

— У школі не відмовлялася від культурних заходів. Але ніколи не обиралася старостою класу. Школу закінчила без медалі: в атестаті було дві "дев"ятки", — веде далі студентський мер. — По-справжньому вдалося "розкритися" в університеті. Після школи сама вибрала інститут. Подумала, енергетика — перспективна галузь.

— Коли перемогла на виборах, однокурсники тішилися. "Давно пора", — підтримували, — каже. — Тепер думаю про соціальний захист студентів. Вони ж найменш захищені. Хочу клопотати для відмінників стипендії від міського голови. Андрій Садовий пообіцяв в усьому мене підтримувати.

У День студента, 17 листопада, відбулась інавгурація Христини Паньків. Андрій Садовий надав їй статус радника міського голови.

— На ваші плечі покладається стільки відповідальності, скільки самі захочете на себе взяти. Зі свого боку міська рада відкрита для проведення стажування студентів, подання нових проектів на дофінансування, — пообіцяв.

Після закінчення університету Христина планує продовжити навчання в аспірантурі.

Сейчас вы читаете новость «Христину Паньків обрали студентським мером». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть