Ексклюзивы
среда, 21 марта 2007 18:49

Сполучені Штати не готові до ядерного удару. Дослідження

Центр Захисту від Зброї Масового Ураження у складі Університету Джорджії дійшов висновку, що США не готові до ядерної атаки. Перш за все, в американських лікарнях не вистачить місць для уражених.

Центр розробив модель ядерного вибуху у одному з великих американських міст. Як "піддослідні кролики" використовувалися Нью-Йорк, Чікаго, Атланта і Вашингтон.

Від вибуху "малого" (20 кілотон) заряду загине половина населення центральної частини міста, причому більшість людей загинуть під уламками зруйнованих будівель (заваляться всі будинки вище за 10 поверхів). Люди, що виживуть після вибуху, отримають смертельні дози радіації.

"Великий" (550 кілотон) заряд викличе ще більші руйнування - особливо небезпечним буде різке підвищення температури в зоні вибуху. На відстані 6,3 км від епіцентру згорить практично все. Подібний заряд, підірваний в центрі Нью-Йорка, уб"є більше 5 млн. людей.

Якщо в Атланті буде підірвано "великий" заряд, то в місті з"явиться більше 300 тис. важко обпалених людей, які загинуть без відповідного і термінового лікування. Проте ліжко-місць в американських лікарнях зараз украй мало, причому 80-90% ліжок постійно зайняті.

Зараз хворі з важкими опіками потрапляють в лікарні дуже рідко, через це персонал не вміє швидко обслуговувати їх і не має необхідних медикаментів, апаратури та ін. Отже, навіть якщо госпіталь уціліє під час вибуху, він не матиме можливості прийняти всіх постраждалих і, найгірше, буде не в силах надати їм допомогу. В результаті, помруть до 90% обпалених.

На думку авторів дослідження, якщо змінити систему роботи американських лікарень, то кількість смертей можна буде значно зменшити, довівши рівень смертності до 20-30%, повідомляє Washington Profile

Сейчас вы читаете новость «Сполучені Штати не готові до ядерного удару. Дослідження». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть