Ексклюзивы
четверг, 09 сентября 2010 08:43

Нове обличчя добре знайомого згущеного молока

Нещодавно "Торговий Дім "Статус-Трейд" - ексклюзивний представник молочно-консервних комбінатів "Бахмачконсервмолоко" і "Городокконсервмолоко" - провів дослідження споживчої думки з метою визначення необхідності зміни дизайну і типу упаковки. Як з"ясувалося, переважна більшість споживачів схильна довіряти радянському образу продукту: жерстяній банці і біло-синьому дизайну етикетки. Саме так, на загальну думку, виглядає якісне згущене молоко.

"Ми прагнемо підтримувати образ якісного згущеного молока, що склався у споживачів. В той же час сучасний споживач чекає від нас нових рішень і пропозицій відносно самого продукту і його упаковки. Саме тому в травні 2010 р керівництвом компанії було ухвалено рішення відновити концепцію упаковки так, щоб додати етикетці відчуття новизни без зміни загального стилю. Основне завдання, яке ми поставили перед дизайнерами, - збереження традиційних елементів. При цьому необхідно було також внести індивідуальність, новизну і сучасний стиль до загального дизайну" - заявляє директор з маркетингу "ТД "Статус-Трейд" Ірина Терещук.

Зміни торкнулися всієї лінійки продукції обох комбінатів.

Так, "Преміум" "Бахмача" нарешті отримав чіткий асоціативний зв"язок з молоком найвищої якості. Цьому сприяє зображення глиняного глечика, в який ллється молоко. Глечик - як національний молочний символ, максимально зрозуміло відображає і якість молока, і його близькість до природи.

Колишня етикетка "ГОСТу" була "один в один" із згущеним молоком інших виробників. Споживач міг машинально купити будь-яку банку, навіть не замислюючись, хто її виробив. Тепер етикетка придбала більше "молочності". У ній переважає білий колір, а синій відійшов на третій план, поступившись блакитному. В результаті виникає відчуття свіжості і чистоти. Етикетка для "Іриски" в графічному рішенні повторює концепцію ГОСТу. Таке ж переважання білого кольору, що додає максимум "молочності". Але замість блакитного і синього - світло- і темно-коричневі кольори, характерні для вареного згущеного молока.

Етикетка "Преміуму" "Городка" відійшла від принципів асоціювання поняття "преміум" з великою розкішшю. Все: від поля і неба, до колірної гамми і шрифтів збудовано рівно, акуратно і природно. При цьому недвозначно сприймається і національна жовто-блакитна символіка.

Щодо ГОСТу - фахівці "Статус-Трейд" вирішили використовувати єдиний дизайн для ГОСТу обох заводів. Оскільки це найпопулярніше згущене молоко, нехай споживач знає, що обидва виробники виробляють однаково якісне молоко. Основою композиції етикетки "Іриски" "Городка" як і раніше, є розкішний торт. Але якщо колишній торт ряснів темно-коричневим шоколадом, то новий буквально можна назвати втіленням вареного згущеного молока. Все те ж пом"якшення колірної гами зіграло вирішальну роль в доданні апетитності вмісту банки з такою етикеткою.

Окрім перерахованих змін, на нових етикетках присутні слогани ТМ, які роблять контакт виробника і споживача теплішим і приємнішим.

Оновлений дизайн етикеток є цілком вірним кроком, який періодично необхідно здійснювати будь-якому учасникові сучасного ринку.

ТД "Статус-Трейд" має намір й надалі керуватися споживчою думкою і враховувати всі побажання відносно продукції. Адже головна місія "Статус-Трейд" - завоювання абсолютної споживчої довіри.

Сейчас вы читаете новость «Нове обличчя добре знайомого згущеного молока». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 79692
Голосование Поддерживаете введение биометрического контроля на границе с РФ?
  • Поддерживаю. Теперь нужно запретить украинцам ездить в Россию
  • Нет, ничего не даст кроме очередей на границе
  • Нужно вводить визовый режим
  • Лучше запретить россиянам въезд в Украину
  • Это ничего не даст. Преступники с РФ все равно будут находить способы попасть в Украину
  • Достаточно полностью прекратить транспортное сообщение с РФ
  • Сомнительное решение. Такой контроль еще больше провоцировать Россию. Возможно обострение на Востоке
Просмотреть