Ексклюзивы
среда, 23 апреля 2008 14:46

МВФ вказав на ознаки "перегріву" української економіки

Міжнародний валютний фонд вказує на ознаки "перегріву" української економіки.

Про це повідомила представник європейського департаменту МВФ Дора Іакова.

"Реальне зростання зарплат перевищує зростання продуктивності праці протягом кількох років, що являє класичний приклад прискорення розвитку, що призводить до "перегріву" економіки", - сказала вона.

Іншими ознаками перегріву економіки Іакова назвала занадто високий споживчий попит, що сформувався на українському ринку, у тому числі за рахунок збільшення соціальних виплат й обсягів споживчого кредитування.

Як наслідок, погіршується сальдо зовнішньої торгівлі, а також спостерігається зростання індексу споживчих цін і цін виробників.

Постійний представник МВФ в Україні Балаж Хорват відзначив, що в ситуації, коли спостерігаються ознаки "перегріву" економіки, доцільно активізувати проведення структурних реформ в економіці, що може дати позитивний ефект у середньо- і довгостроковій перспективі.

З погляду досягнення ефекту в короткостроковій перспективі, як підкреслив Хорват, необхідно прийняти заходи щодо вповільнення темпів зростання споживчого попиту, у тому числі шляхом стримування соціальних виплат, лібералізувати валютно-курсову політику, активізувати використання фіскальних важелів для контролю за динамікою попиту.

У квітні МВФ погіршив прогноз інфляції в Україні з 10,6% до 17,1% (у вимірі грудень до грудня) і поліпшив прогноз зростання ВВП із 5,4% до 5,6% в 2008 році, пишуть Українські новини.

Сейчас вы читаете новость «МВФ вказав на ознаки "перегріву" української економіки». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 79692
Голосование Поддерживаете введение биометрического контроля на границе с РФ?
  • Поддерживаю. Теперь нужно запретить украинцам ездить в Россию
  • Нет, ничего не даст кроме очередей на границе
  • Нужно вводить визовый режим
  • Лучше запретить россиянам въезд в Украину
  • Это ничего не даст. Преступники с РФ все равно будут находить способы попасть в Украину
  • Достаточно полностью прекратить транспортное сообщение с РФ
  • Сомнительное решение. Такой контроль еще больше провоцировать Россию. Возможно обострение на Востоке
Просмотреть