Ексклюзивы
воскресенье, 27 мая 2007 18:09

Королева висловила невдоволення Блером

Королева Великобританії Єлизавета Друга висловила невдоволення деякими аспектами політики прем"єр-міністра Тоні Блера.

Зокрема, вона була "глибоко стурбована" низкою питань, по яких, як їй здається, Блер і його лейбористський уряд діяли недостатньо далекоглядно по відношенню до вікових британських засад. Зокрема, це стосується заборони полювання на лисиць, реформування Палати лордів британського парламенту, відправки британських військових для участі в міжнародних операціях, наприклад, в Іраку та Афганістані.

"Вона також підозрює, що містер Блер витрачав дуже багато часу на загравання з Америкою за рахунок недостатньої уваги до проблем її любої Співдружності", - пише Sunday Telegraph.

Сама королева публічно ніколи не висловлюється на політичні теми і не втручається в повсякденне управління державою. Тронну мову про плани роботи парламенту на майбутній рік для неї пише уряд країни. Проте власну думку з багатьох питання королева може висловити на щотижневих аудієнціях з прем"єр-міністром, зміст яких завжди зберігається в таємниці.

При цьому, за словами джерел при дворі, особистої ворожості до Блера королева не відчуває і у них за десять років склалися хороші, робочі стосунки. "Особливо королева захоплюється його невпинною роботою по налагодженню мирного процесу в Північній Ірландії".

81-річна Єлизавета Друга досвідчений державний діяч, вона перебуває на престолі протягом останніх 55 років. За роки її царювання у Великобританії змінилося вже десять прем"єр-міністрів, а нинішній - Тоні Блер - народився, коли королева вже була на британському престолі, повідомляє NEWSru.

Сейчас вы читаете новость «Королева висловила невдоволення Блером». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 79692
Голосование Поддерживаете введение биометрического контроля на границе с РФ?
  • Поддерживаю. Теперь нужно запретить украинцам ездить в Россию
  • Нет, ничего не даст кроме очередей на границе
  • Нужно вводить визовый режим
  • Лучше запретить россиянам въезд в Украину
  • Это ничего не даст. Преступники с РФ все равно будут находить способы попасть в Украину
  • Достаточно полностью прекратить транспортное сообщение с РФ
  • Сомнительное решение. Такой контроль еще больше провоцировать Россию. Возможно обострение на Востоке
Просмотреть