Ексклюзивы
вторник, 22 января 2008 08:48

Клінтон і Обама використовували теледебати для взаємних докорів

Троє претендентів на пост президента США від Демократичної партії: Хилларі Клінтон, Барак Обама і Джон Едвардс - провели в понеділок дебати в прямому ефірі телеканалу CNN.

Дискусія кандидатів-демократів, що відбулася за 5 днів до попередніх виборів в Південній Кароліні і за 15 днів до того, як праймеріз пройдуть відразу в 20 штатах, вилилася в обмін звинуваченнями між Клінтон і Обамою.

Так на перших хвилинах дебатів Обама докорив Клінтон в тому, що "поки вона працювала корпоративним юристом в Wal-Mart, він допомагав безробітним на вулицях Чікаго". У відповідь Клінтон пригадала Обамі, що "вже вела боротьбу з недалекоглядною політикою республіканців" в Конгресі, коли він "ще займався адвокатською практикою в Чікаго".

В ході подальшої дискусії Обама в черговий раз піддав критиці політику, що проводиться чоловіком Хілларі - Білл Клінтоном в той момент, коли він займав пост президента США. На зауваження Клінтон, що зараз на пост президента балотується вона, а не її чоловік, Обама відповів: "Я деколи не знаю, хто з вас є моїм суперником по передвиборній кампанії".

Обмін взаємними звинуваченнями між Клінтон і Обамою примусив Джона Едвардса поцікавитися у присутніх: "У цій дискусії беруть участь дві людини або все-таки нас троє?".

"Я глибоко поважаю моїх колег по партії, проте ми зібралися тут для того, щоб обговорити інші питання, що виходять за рамки особистих відносин", - сказав Едвардс. "Хіба в результаті подібних суперечок більше дітей отримають якісну медичну допомогу або шанс поступити в коледж?", - додав він під аплодисменти публіки.

Дані соцопитувань, що показують, як виборці відреагували на виступ кандидатів-демократів, поки не отримані. Проте учасники інтернет-форуму, відкритого CNN в рамках передвиборної кампанії, повідомили, що незадоволені поведінкою Клінтона і Обами. "Якщо вони продовжать лаятися один з одним, а не концентруватимуться на своїх програмах, то програють вибори республіканцям", - вважає один з глядачів, що залишили свій відгук.

В той же час поведінка на дебатах Едвардса, що брав слово значно рідше за своїх суперників по партії, дістала схвалення з боку учасників форуму. "На фоні Клінтон і Обами він виглядав розсудливою людиною і відповідальним політиком", повідомив автор одного з повідомлень, повідомляє Лента.ру.

Сейчас вы читаете новость «Клінтон і Обама використовували теледебати для взаємних докорів». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть