Ексклюзивы
понедельник, 24 сентября 2007 14:21

20 малюків отруїлися їжею у дитсадку на Донеччині

У Макіївці Донецької області 20 дітей віком від 2 до 6 років госпіталізовані через гостру кишкову інфекцію. Як повідомили в Обласній санітарно-епідеміологічній службі, різке погіршення здоров`я 20 дітей було зареєстроване в дитячому комбінаті N127 в Червоногвардійському районі міста 21 вересня.

У дітей піднялася температура, у частини дітей - до 38-39 градусів, була блювота, у деяких - гіперемія слизистої оболонки носоглотки.

Хворі малюки були госпіталізовані в інфекційне відділення міського територіального педіатричного об`єднання Макіївки з попереднім діагнозом "гостра кишкова інфекція". Захворювання у 17 дітей проходить в легкій формі, у трьох дітей - середньої важкості. Хворі одержують необхідний лікувально-діагностичний комплекс, їх стан задовільний.

Під час епідеміологічного розслідування встановлено, що можливою причиною захворювання послужило вживання страв, що були приготовлені персоналом харчоблоку дитсадка з порушенням правил особистої гігієни.

Постановою головного санітарного лікаря Макіївки робота дитсадка припинена.

До розслідування ситуації залучені фахівці облСЕС і облуправління охорони здоров`я. Можливі шляхи і чинники виникнення і передачі захворювання встановлюються, повідомляє УНІАН.

Сейчас вы читаете новость «20 малюків отруїлися їжею у дитсадку на Донеччині». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 79692
Голосование Поддерживаете введение биометрического контроля на границе с РФ?
  • Поддерживаю. Теперь нужно запретить украинцам ездить в Россию
  • Нет, ничего не даст кроме очередей на границе
  • Нужно вводить визовый режим
  • Лучше запретить россиянам въезд в Украину
  • Это ничего не даст. Преступники с РФ все равно будут находить способы попасть в Украину
  • Достаточно полностью прекратить транспортное сообщение с РФ
  • Сомнительное решение. Такой контроль еще больше провоцировать Россию. Возможно обострение на Востоке
Просмотреть