Ексклюзивы
четверг, 10 марта 2011 16:10

"Замість вечірки прийшла на кладовище"

 

Львів'янку 20-річну Вікторію Ладур півтора року тому звільнили з кафе. Працювала офіціанткою. Плутала праворуч і ліворуч.

- За спеціальністю я перукар. Ліцей закінчила 2009 позаторік, тоді ж мене запросили працювати в одну кафешку. Пропрацювала там офіціанткою трохи більше тижня. Коли казали нести замовлення на другий правий столик - я несла на другий ліворуч. Шеф мужньо терпів незадоволених клієнтів. Але одного дня зірвався і звільнив мене. Ніколи не думала, що плутанина зі сторонами так позначиться на моєму житті.

Якось йшла на вечірку. Усе переплутала - казали звернути направо, пішла в протилежний бік. Прийшла на кладовище - завернула не в ту вуличку. Було страшно, подзвонила друзям. Вони прийшли і забрали мене.

Аби не плутатися, почала робити позначки на руках. На правій пишу велику літеру "П", а на лівій - "Л"

Найбільше незручностей через мою дезорієнтацію мають туристи. У Львові часто запитують, як пройти в якесь місце. Я вказую їм шлях, але чомусь майже завжди - у протилежному напрямку. За кілька хвилин до мене доходить, що показала невірний напрямок. Але доганяти вже пізно. Спочатку через то трохи мучила совість. Тепер це минуло.

Плутаю ліву і праву сторони з дитинства. Почалося це у школі, найбільше потерпала на уроках фізкультури. Коли наказували бігти вправо - робила навпаки. Раз добряче гепнулася головою об стіну, бо різко і неправильно розвернулася за командою.

Учителька привчала мене правильно розрізняти сторони. Казала, аби я запам'ятала назавжди: серце у мене ліворуч, а пишу я правицею. Але потім весь час це забувала. Добре, що однокласники з мене не сміялися. У нашому класі була дівчинка, яка не розрізняла живота й спину. То всі жарти перепадали їй.

Ні в кого у сім'ї такої проблеми нема. Мама ставиться до цього з гумором. Каже, в кожній родині не без приколів. Та і я не хочу пертися проти природи. Раз таке вже є, то нехай собі буде.

Останнім часом, аби не плутатися, почала робити позначки на руках. На правій пишу велику літеру "П", а на лівій - "Л". Деколи допомагає.

Сейчас вы читаете новость «"Замість вечірки прийшла на кладовище"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть