Ексклюзивы
четверг, 20 января 2011 12:26

Торік письменник Лесь Подерв'янський запропонував ліквідувати Міністерство культури і туризму

24 ПОНЕДІЛОК

"Ми грали себе, - каже 76-річна російська акторка Аліса Фрейндліх про виставу санкт-петербурзького театру ім. Товстоногова "Квартет". - Самотність, душевний надлом властивий не лише оперним співакам. У театрі теж одного разу приходить вік, коли ще хочеться, але вже не можеться. Справа не в судні під ліжком у будинку для літніх, а в невідповідності, коли душа молода, а тіло - ні. Думаєте, нам не хочеться зіграти Ромео і Джульєтту?"

Комедія "Квартет" за твором Рональда Харвуда в постановці Миколи Пінігіна

19:00, Одеса, театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

26 і 27 січня

19.00, Київ, МЦКМ "Жовтневий палац", вул. Інститутська, 1

25 ВІВТОРОК

Олександр Вертинський разом зі своїм акомпаніатором Михайлом Брохесом давав концерт у маленькому львівському клубі. Перед виступом вирішили послухати, як звучить рояль - виявилося, що жахливо. Викликали директора клубу, той пояснив: "Це історичний рояль - на ньому відмовлявся грати ще сам Шопен!".

Прем'єра проекту про життя і творчість Олександра Вертинського "Я сьогодні сміюся над собою"

19:00, Донецьк, Обласний музично-драматичний театр, вул. Артема, 74-А

26 СЕРЕДА

"Ніколи не цікавлюся думкою інших: акторів запрошую на ті ролі, які потрібні мені, а не які їм самим хочеться зіграти, - каже американський режисер Девід Фінчер. Актору Бреду Пітту довелося грати 80-річного старого в стрічці "Загадкова історія Бенджаміна Баттона". - У мене прості правила: приходь, вивчивши текст".

Місяць фільмів Девіда Фінчера

"Загадкова історія Бенджаміна Баттона"

20:00, Донецьк, кінотеатр "Кінокульт", просп. Ватутіна, 35

27 ЧЕТВЕР

Невдаху року серед книг оберуть експерти літературного видання "ЛітАкцент". Антипремією "Золота булька" за низький художній рівень уже відзначали романи "Добло і зло" Ірени Карпи і "Рай. Центр" Люко Дашвар. Торік, щоб дістати конверт з іменем переможця, прокололи надувну кульку нагостреним гусячим пером. Письменниця Яна Дубинянська пояснила вибір журі: "Спочатку щось називають якісною попсовою літературою, потім якісною українською попсовою літературою, потім просто якісною українською літературою. Ми взяли на себе сміливість розставити акценти".

Церемонія нагородження книжкового рейтингу "ЛітАкцент року - 2010"

16:00, Київ, Книгарня "Є", вул.Лисенка, 3

28 П'ЯТНИЦЯ

За життя Йоганн Себастьян Бах не отримав визнання як композитор, проте в імпровізаціях за органом був неперевершеним майстром. Якось він зіграв прелюдію, після чого учні захоплено стали обговорювати гру маестро. "У цьому немає нічого дивовижного, - перервав їх Бах. - Треба лише знати, які клавіші натискати, а решту зробить орган".

Феєрверк органної музики

18.30, Харків, Будинок органної та камерної музики, вул. Університетська, 11

29 СУБОТА

Торік письменник Лесь Подерв'янський запропонував ліквідувати Міністерство культури і туризму. Аргументував тим, що воно неефективне, а реформувати його неможливо. Згодом його думку розвинув лідер гурту "ВВ" Олег Скрипка: "Приміщення Мінкульту можна здати в аренду, а ці гроші пустити на потреби культури".

Олег Скрипка і Лесь Подерв'янський у концерті "Гуманісти-2"

20:00, Київ, Crystal Hall, Дніпровський узвіз, 1

30 НЕДІЛЯ

Борщ пахнув так, що у нас із друзями слина потекла! - запоріжанка Анна Гольдман розповідає про спектакль "John Lennon. Forever" театру "VIE". - За сюжетом син щотижня приходить до батька, який зламав обидві руки, варить йому борщ і лається на те, що той остаточно схибнувся на "Бітлз". Борщ готують просто на сцені, а після спектаклю їдять його всім колективом театру. Головний герой свято вірить, що Леннон підробив свою смерть і подався у православні проповідники. Підібрав на вулиці схожого на співака бомжа і поселив у себе.

Вистава за п'єсою російського драматурга Сергія Носова "John Lennon. Forever" у постановці Віктора Попова

16.00, Запоріжжя, театр-лабораторія  "VIE", о. Хортиця, вул. Наукового містечка, 35

Сейчас вы читаете новость «Торік письменник Лесь Подерв'янський запропонував ліквідувати Міністерство культури і туризму». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть