Ексклюзивы
четверг, 07 октября 2010 13:09

"Прикольно, коли приходять трохи напідпитку"

 

Диму на сцені й у залі Міжнародного центру культури й мистецтв - як після пожежі. Концерт Morcheeba мав розпочатися ще 40 хв. тому. Музиканти привезли в Київ новий альбом Blood Like Lemonade. Записували його "золотим" складом - із вокалісткою Скай Едвардс. Вона повернулася в гурт у лютому, після семирічної перерви.

- Спостерігала за хлопцями, як за колишнім чоловіком і його новою дружиною, - каже співачка. - З одного боку, - цікаво, з другого - не хотілося туди лізти.

Едвардс пішла з гурту 2003 року - через музичні та особистісні суперечки.

- У Києві натрапив на журнал зі статтею про Morcheeba, - розповідає гітарист Росс Ґодфрі. - Йшлося про те, що відколи пішла Скай, нічого вартісного ми не зробили.

- Зараз легко знаходжу спільну мову з хлопцями, тож мені не складно бути єдиною жінкою в колективі, - продовжує Едвардс. - Є якісь нюанси, бо я - жінка, а вони - чоловіки. Але це на людському, а не професійному рівні. До того ж у групі немає лідера. У кожного - своя територія.

За цим принципом і робили останній альбом. Жили в різних містах. Кожен готував свою частину й надсилав її інтернетом решті. Утрьох зібралися насамкінець - довести все до пуття.

 

Аншлагу в залі немає. У буфеті найдешевша випивка - коктейль "Вівальді" з горілки й соку за 19 грн. Більшість п'ють шампанське. Бармен наливає кримський брют, по 30 грн за келих.

Музиканти з'являються на сцені за декілька хвилин. Скай - у червоній сукні.

- Чи подобається вам моє плаття? Сама пошила, серйозно!

Для кожного виступу вона шиє нове вбрання.

За день до концерту Росс Ґодфрі запропонував Скай Едвардс сходити на Бессарабський ринок:

- Купимо м'яса для твого нового вбрання - постібаємося з Леді Ґаґа - натякав на церемонію MTV Music Awards. Леді Ґаґа з'явилася на ній у сукні, чоботах та капелюсі з сирого м'яса.

Через сценічний дим обличчя Едвардс не видно. Та її можна легко впізнати за повільними монотонними рухами.

У залі переважно молодь: від хлопців у костюмах і дівчат на підборах до неформалів у різнокольорових футболках і з дредами.

- Найголовніше, щоб слухачі були веселі, - кажуть перед концертом музиканти. - Прикольно, коли приходять трохи напідпитку. Тоді вони розкуті - танцюють і співають із нами. Гірше, коли покурять маріхуани, - стоять загружені.

Мorcheeba означає "шлях маріхуани". Музиканти кажуть, що це не про них - вони й без того люди веселі. Але поміж піснями Скай питає в зали:

- Чи хтось тут курить маріхуану? - імітує затяжку "косячком". - Хочете трохи? - Публіка знічено мовчить. - То вставайте й танцюйте разом зі мною!

- Музика, - ділиться враженнями після концерту 20-річна Катерина, - така ж, як ефект від "травки", - м'яка, повільна, а оксамитовий голос Скай знімає напруження.

За лаштунками на Скай Едвардс чекає 1,5-річний син Гілі.

Після довгих умовлянь публіки англійці виходять на біс і співають іще 20 хв. Дозволяють охочим піднятися на сцену й танцювати.

Після виступу на центральному вході Міжнародного центру курить хлопець. Питаю, як йому концерт. Від вимовляє по складах:

- Mor - cheeba.

 


Довідка:

Morcheeba - британське тріо. Засноване 1995 року братами Ґодфрі - мультиінструменталістом Россом та діджеєм Полом. Грають тріп-хоп, ритм-н-блюз та рок. Від початку вокалісткою гурту була Скай Едвардс. Із 2003-го вона почала сольну кар'єру. Брати намагалися замінити Скай голосами трьох співачок.

За 15 років випустили сім студійних альбомів та 23 сингли. Останній альбом - Blood Like Lemonade - з'явився в червні цього року.

Сейчас вы читаете новость «"Прикольно, коли приходять трохи напідпитку"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть