Ексклюзивы
четверг, 07 октября 2010 13:06

"Динамо" в руїнах, тому потрібен тренер-будівник"

Минулої неділі в чемпіонаті України відбувся центральний матч першого кола. Донецький "Шахтар" переміг удома київське "Динамо" - 2:0.


У якості головного тренера киян на матч вивів Олег Лужний. Тиждень тому на цій посаді він замінив Валерія Газзаєва. До закінчення осінньої частини сезону виконуватиме обов'язки наставника "Динамо".

- У Олега було обмаль часу, щоб внести суттєві зміни до тактики гри команди, - вважає колишній форвард киян Олег Саленко, 40 років. - Тонкої комбінаційної гри з боку гостей у Донецьку я не побачив. Не працювали фланги, мало нестандартних ходів. "Шахтар" більшу частину матчу діяв з позиції сили. Динамівці були змушені брати самовіддачею. Вона була достатньою. Але цього замало, щоб протистояти технічним бразильським легіонерам "Шахтаря".


Хто в нинішньому складі "Динамо" може надати діям команди осмисленості?

- Хіба що аргентинець Бертольо. Технічний гравець - може й на себе гру взяти, і тонку передачу віддати. Але він травмований - не витримав передсезонних навантажень.


У кого з гравців, запрошених Газзаєвим, не буде шансу в "Динамо"?

- Бразильський форвард Андре. Поки що взагалі незрозуміло, за рахунок чого він здатний грати у футбол. Мабуть, йому, як нападаючому, треба час на адаптацію. Не бачу в Андре якостей, які дозволили би йому здобути місце в основному складі. Ні швидкості, ні розуміння гри, ні голевого чуття.


Які шанси в Лужного стати повноцінним головним тренером "Динамо"?

- Думаю, Олег найкраще себе проявить як помічник. Знає команду прекрасно, уміє завести гравців на поєдинок. Але "Динамо" потрібен тренер-будівник, який почне з нуля, бо команда в руїнах. Керівництво клубу зробило величезну помилку, тільки недавно відставивши Газзаєва. Це треба було робити ще влітку. Уже тоді стало ясно, що низька якість гри приведе до ганебних результатів.

Сейчас вы читаете новость «"Динамо" в руїнах, тому потрібен тренер-будівник"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть