Ексклюзивы
четверг, 19 августа 2010 10:42

"Беру на пляж жіночі романи, бо вони малі й тонкі"

 
На столичному пляжі "Молодіжний", у Гідропарку, кожні вихідні відпочивають понад три сотні людей. Термометр уже котрий тиждень стійко показує за 30. Відпочивальники їдять варену кукурудзу, персики, морозиво, п'ють пиво й читають книжки.

- На пляж беру майже два літри води, півкілограма персиків, рушник і підстилку. Як покладу ще велику розумну книжку, то сумку підняти не зможу. Доводиться читати жіночі романи, бо вони малі й тонкі, - каже пенсіонерка 60-річна Наталія Бантуш. Вона лежить на піску, поруч роман російської письменниці Дарії Донцової "Попелюшка в шоколаді". - Написаний легко, і в голові після прочитання нічого не лишається.

Чоловік у чорних плавках лежить, підклавши під голову пляшку з водою.

- Як приходив на пляж із друзями, то на читання часу не вистачало, - закидає ногу на ногу, прикриваючи рукою очі від сонця. - Сьогодні тут сам, тому з полиці взяв першу-ліпшу книжку, роман Бориса Акуніна "Пелагея". Для пляжу згодиться.

Професор Віктор Герасименко, 56 років, та аспірант столичного університету ім. Шевченка 23-річний Денис Поліщук, лежачи на піску, пишуть наукову статтю зі статистичної механіки.

- Я закінчив КПІ, зараз навчаюся в аспірантурі. Щоб отримати допуск до захисту кандидатської роботи, треба надрукувати три наукові статті. У мене вже п'ять вийшло.

Віктор Іванович тицяє пальцем у папери, вказує на помилки. Підводить голову й каже:

- Як така спека стоїть, то де можна працювати, як не на пляжі? У такому красивому місці біля славної ріки Борисфен не тільки легше працюється, а й живеться.

Сейчас вы читаете новость «"Беру на пляж жіночі романи, бо вони малі й тонкі"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть