Ексклюзивы
среда, 17 ноября 2010 18:13

Фестиваль "Нове британське кіно"

Програма документальних фільмів Music.Doc.

Кінотеатр "Україна". Київ, вул. Городецького, 5

25 листопада

 

Joy Division, режисер Ґрант Джі

1976-го троє юнаків із Манчестера потрапили на концерт панк-групи Sex Pistols, після чого створили власний гурт. На місце вокаліста покликали Йена Кертіса. Назвалися Warsaw, згодом - Joy Division. Назву взяли з новели "Ляльковий дім", у якій розповідалося про "дивізіони радості" - групи єврейських жінок у концтаборах, із якими німецькі солдати займалися сексом.

За три роки існування гурт записав два альбоми. Стільки ж спроб укоротити собі віку зробив Кертіс. У травні 1980-го тіло 23-річного музиканта знайшла дружина. Він повісився на кухні в їхньому будинку. На програвачі у цей час крутилася платівка з піснею The Idiot у виконанні Іґґі Попа.

"Скотт Вокер: людина ХХХ століття", режисер Стівен Кіжак

1964-го Скотт Вокер створив гурт The Walker Brothers, який вважають американським The Beatles. За чотири роки перебрався до Англії й подався до монастиря, де вивчав григоріанський хорал. 1976-78-го знову грав із The Walker Brothers, після чого зайнявся сольною кар'єрою. Один із принципів Вокера - не гастролювати. Майже не дає інтерв'ю.

"Джо Страммер: майбутнє невідоме" режисер Джуліан Темпл

Джон Ґрем Меллор народився 1952-го в родині британського дипломата. У 21 рік почав грати на гітарі в рок-гуртах. Оскільки не знав акордів і не вмів задіяти всі струни, взяв прізвище Strummer - "струна". Ім'я змінив на Джо. У 24 створив панк-гурт The Clash. Тоді ж припинив чистити зуби. Вважав так: ти або панк, або ні. Тому чим ти гірший, тим краще.

Після розпаду The Clash 1985-го, почав писати музику для фільмів. 1989-го знявся в стрічці Джима Джармуша "Таємничий потяг".

Страммер помер від серцевої недостатності 22 грудня 2002-го. За день до смерті розіслав друзям різдвяні листівки з вогнищами, довколо яких сидять люди. У фільмі Темпла Джонні Депп, Ентоні Кідіс, Джим Джармуш, Мартін Скорсезе та решта приятелів Страммера згадують його, сидячи коло ватри.

Glastonbury, режисер Джуліен Темпл

Фестиваль Glastonbury 1970-го започаткував Майкл Івіс. Провів його на своїй фермі. На дводенний концерт поп- і фолк-музикантів прийшли 1,5 тис. людей. За вхід платили фунт. Івіс пригощав усіх молоком зі своєї ферми. Наступного року до організації Glastonbury приєдналися хіппі Ендрю Карр та Арабелла Черчілль - онука колишнього британського прем'єра. Тоді послухати Девіда Боуї та інші відомі гурти прийшли 12 тис. фанатів. За 10 років аудиторія збільшилася втричі, квиток коштував 13 фунтів, а хедлайнерами були The Smiths та Elvis Costello.

У 1990-ті зі сцени Glastonbury співали The Velvet Underground, Bjork, The Cure, Oasis, Portishead, Radiohead. У 2000-ті аудиторія фестивалю сягнула 150 тис., а ціна за вхід - 175 фунтів. Минулого місяця квитки на Glastonbury-2011 розкупили за 4 год., на 8 год. швидше, ніж торік.

Сейчас вы читаете новость «Фестиваль "Нове британське кіно"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть