Ексклюзивы
четверг, 12 мая 2011 12:50

Афіша 16 - 22 травня

16 понеділок

56 гривень за 350 мілілітрів зданої крові платитимуть студентам столичного університету КПІ в День донора. Ще доплатять по 13 гривень на харчування. "Донор має більше шансів вижити при нещасному випадку, оскільки вже адаптований до крововтрати", - написали на сайті студентського профкому.

Акція "День донора"

16-27 травня

9.00-13.00, Київ, Міська студентська поліклініка, вул. Академіка Янгеля, 16/2

17 вівторок

1997-го для фотопроекту "Донбас-Шоколад" київський художник Арсен Савадов зробив 100 світлин шахтарів, одягнутих у балетні пачки. Для цього спускався в копальню на глибину 1500 метрів. "Міг по морді отримати, - згадує. - Що таке зупинити 100 шахтарів, які йдуть нагору покурити? А я їх перепиняв, давав до рук ікони, вдягав у пачки й знімав".

Відкриття виставки "Від першої особи" художника Арсена Савадова

Москва, V-Art gallery, Дмитрівський пров., 7

18 середа

Португалія стала п'ятою футбольною країною, представники якої зустрінуться у фіналі європейського кубкового турніру. До того міжнародний трофей у вирішальному матчі найчастіше виборювали клуби з Італії. В історії залишилися п'ять "італійських" фіналів під егідою УЄФА. Іспанці грали між собою у фіналах чотири рази, англійці - двічі, один раз - представники бундесліги.

Фінал Ліги Європи: "Порто" (Португалія) - "Брага" (Португалія)

21.45, Ірландія, Дублін,  Aviva Stadium, 62 Lansdowne Road

Актори харківського "Театру 19" виходять на сцену в масках свиней, зроблених із протигазів. За сюжетом спектаклю "ЧМО", сержант Хруст розводить худобу в підсобному господарстві військової частини. Знущається над "духом", який грає на скрипці й вірить у Бога. "Свині - людей чи люди - свиней. Хто кого?" - так анонсує спектакль "Театр 19".

Гастролі харківського "Театру 19". Вистава "ЧМО" в постановці Ігоря Ладенка

19.00, Київ, театр ім. Лесі Українки, вул. Богдана Хмельницького, 5

19 четвер

"На гастролях у Мексиці один слухач не повірив у мій, Богом посланий, голос, - згадує Анатолій Сафронов, колишній артист хору імені Верьовки. - Попросив показати горло - чи не стоїть там хитромудрий пристрій, що витинає такі чудеса?"

Концерт хору ім. Григорія Верьовки

19.00, Київ, Палац "Україна", вул. Велика Васильківська, 103

"Треба дати від 2 до 10 тисяч доларів, щоб перемогти в конкурсі на отримання маршруту. Перевірки ДАІ теж завершуються хабарами. Дістала корупція", - кажуть у Союзі перевізників України. Організація збере на акцію протесту під Верховну Раду представників із 15 областей.

Громадська акція "Весняний марш протесту"

10.00, Київ, Верховна Рада України, вул. Грушевського, 5

20 п'ятниця

"Променяли серпы на кресты

Былинники речистые.

Продавали-покупали-соблюдали посты

Православные чекисты", -

співає лідер петербурзького рок-гурту "Телевизор" Михайло Борзикін у пісні "Заколотите подвал". 1987-го в Ялті влада заборонила концерт групи. Тоді Борзикін повів натовп обурених фанів до міськкому КПРС. Виступ дозволили.

Концерт гурту "Телевизор", присвячений 20-літтю розпаду СРСР

21.00, Київ, клуб Docker pub, вул. Богатирська, 25

"Коли я вперше висвітлив волосся й так прийшов додому, батько глянув на мене поверх газети й сказав: "Це все, чого ти хочеш від життя?!" - пригадує 49-річний британський музикант Бой Джордж.

Виступ Бой Джорджа на відкритті "Арена Концерт Плаза"

21.00, Київ, "Арена Концерт Плаза", вул. Басейна, 2-а

21 субота

2 відсотки землян вознесуться в рай, решта потраплять у пекло, каже 89-річний американський інженер Гарольд Кемпінґ. Запевняє, що вивчаючи Біблію, вирахував кінець світу. У США розвішано понад дві тисячі рекламних плакатів із попередженнями Кемпінґа. Він уже передбачав кінець світу на 6 вересня 1994-го. Того дня сотні його послідовників  зібралися в Каліфорнії, чекали другого пришестя Христа. За кілька годин розійшлися.

Кінець світу

Усі каналізаційні люки Вінниці виглядатимуть, як смайлики. У небо запустять повітряних зміїв із прапорами країн Євросоюзу.

День Європи

14.00, Вінниця, Театральна площа

22 неділя

"Знайомий із Харкова - великий прихильник Сходу. Набив собі тату з контурами Великої китайської стіни, - розповідає київський татуювальник 39-річний Дмитро Стародубець. - На це зображення тицяють пальцями китайці. Сміючись, питають: чого під малюнком "свиняча тушонка" написав? Виявилося, що перемалював ієрогліфи з консервної банки. Вона називалася "Велика стіна", але більшим шрифтом було написано саме "тушонка".

Міжнародний фестиваль тату й пірсингу Tattoo-Collection

21-22 травня

Київ, Національний комплекс "Експоцентр України", павільйон №7, просп. Академіка Глушкова, 1

Сейчас вы читаете новость «Афіша 16 - 22 травня». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть