Ексклюзивы
четверг, 12 апреля 2007 14:49

Неллі Уварова привезла до Києва фільм "Я залишаюсь" (Фото)

Неллі Уварова привезла до Києва фільм "Я залишаюсь" (Фото)
На зйомках цієї стрічки помер пітерський актор Андрій Краско. З 19 квітня в прокат виходить російська фантастична мелодрама "Я залишаюсь". Київська презентація фільму пройшла в кінотеатрі "Україна". На неї з Москви прилетіла 27-річна московська актриса Неллі Уварова, зірка серіалу "Не родись красива".

- Я сумнівався щодо запрошення Уварової на роль дочки головного героя, - каже 29-річний режисер Карен Оганесян. - Як так? У нас такий акторський склад — Олена Яковлєва, Андрій Соколов, Володимир Епіфанцев, Андрій Краско і тут якась серіальна актриса?! Але мене зводили на її спектакль у РАМТ (Російський Академічний Молодіжний Театр у Москві ) і всі сумніви зникли — Неллі чудово грає. І їй необхідно зніматися, інакше назавжди залишиться Катею Пушкарьовою.

Першу роль у кіно Уварова зіграла на першому курсі ВДІКу в студентському фільмі "Полетіли". 9-хвилина чорно-біла стрічка на кінофестивалі в італійському місті Мілані отримала приз "За кращу акторську роботу".

- Після цієї перемоги я давала своє перше телевізійне інтерв"ю. І попросила, щоб мою відповідь на одне питання вирізали, - пригадує актриса. - Журналістка запитала мене і режисерку Анну Мелікян, навіщо ми прийшли в кінопрофесію, якщо російське кіно помирає. Я наївно й щиро відповіла: якщо прийшли, то не дамо йому померти. Це було 7 років тому.

Фільм "Я залишаюсь" став останнім для пітерського актора Андрія Краско. В липні під Одесою на зйомках картини "Ліквідація" актор помер від серцевого нападу. Творці "Я залишаюсь" присвятили стрічку пам"яті актора.

Андрій Краско грає лікаря Віктора Павловича Тирсу, який ніколи не вірив у загробне життя. Але після нещасного випадку він потрапляє в кому. Його душа опиняється в пустелі серед п"яти людей, які також знаходяться поміж смертю і життям. Дорогою по пустелі героям допомагає інструктор. Він задає їм питання. Наприклад, про три найсвітліших, а потім найгіркіших епізоди в земному житті. Примушує зрозуміти, чому вони хочуть жити. У когось знаходиться маса дрібних, у когось жодної причини.

Віктор Тирса розуміє, що йому шкода помирати. На землі в нього лишилась донька, яку треба врятувати від роману з одруженим кар"єристом. Та й під ліжком він лишив брудні шкарпетки, а цього не терпить дружина, яку він продовжує кохати.

- Актори – люди чуттєві. В персонажі, який помер (хоча потім і воскрес), бачили поганий знак, - веде далі режисер
– А ось Андрій Краско від моєї пропозиції зрадів, бо це була його перша головна роль в кіно.

Карен Оганесян зізнається, що найважче було вмовити на роль потойбічного інструктора Федора Бондарчука.

- Я в інтернеті вичитав анекдот: - "Тук-тук". – "Хто там?" – "Це Смерть". – "Ну й що?" – "Ну й? все". Коли Бондарчук його почув, вигукнув: "Це геніально!" – й погодився зніматися. Анекдот, до речі, у фільм теж увійшов.

Іван Столярчук

"Газета по-українськи"

Сейчас вы читаете новость «Неллі Уварова привезла до Києва фільм "Я залишаюсь" (Фото)». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі