45-річний Василь Зубар із села Кочержинці Уманського району вирощує на городі базилік, кінзу, тархун, фенхель, селеру.
— Купую голландське насіння, воно добре проростає, — розповідає чоловік. — Спочатку висаджую зерня в ящички. Потім — на город або в теплицю. Більшість урожаю збуваю оптом кафе та ресторанам. Трохи залишаю собі. Тархун смакує з рибою, базилік — із м"ясом. Його також до салатів додаю.
Худоби Зубар не тримає, тож перегною не має. Купувати дорого.
— Землю підживлюю саморобним добривом з гілочок і бур"янів, які восени назбирую на городі.
Господар шарами стелить траву, гілочки. Заливає розчином засобу "Байкал". Накриває плівкою. Через 8–9 місяців перегній готовий.
×
Комментарии