Ексклюзивы
четверг, 23 октября 2008 17:58

На овочах заробляють 20 тисяч гривень

44-річна черкащанка Ольга Денисенко з чоловіком Петром понад чотири роки вирощують на продаж овочі. Мають трохи більше ніж 2 га пайової землі. Заробляють майже 20 тис. грн.

— Раніше здавали в оренду. Грошей від цього мали мізер, — згадує жінка. — У нас є діти й онуки. Усім потрібно допомагати. На сімейній раді рішили, що земля має приносити користь нам, а не комусь.

Землю зорюють восени. Торік Денисенки платили за сотку по 3 грн. Насіння на посадку купляють щовесни на оптовому базарі.

— Там на половину дешевше, — розповідає Ольга Денисенко. — Садимо картоплю, капусту, моркву. Але козир у нас — цибуля. Петя поробив різні "прибамбаси" для посадки та обробки. Справа жінок — тільки посадити й посапати. Вся інша робота лежить на чоловіках. Кропимо і вносимо міндобрива по потребі. Не зловживаємо,бо й самі їмо і з родичами ділимося. Поставили на полі курінь. Сторожуємо з собаками цілодобово по черзі.

Урожай Денисенки викопують уручну. Цибуля лежить місяць у кагатах, щоб підсохла. У сітки набирають до 20 кг. Відбірну продають по 1,50 грн, гіршу — по 1,30 грн і "голу" оцінюють по гривні. За картоплю правлять від 1,50 до 2 грн, за моркву — від гривні до 2,15 грн, за капусту — по гривні за кіло.

— До нас люди їдуть самі. Інколи вивозимо на ринок. Те, що не встигли продати, зберігаємо у гаражі та підвалі. Капусту в цьому році шаткуватимемо і продаватимемо на центральному ринку. Так буде вигідніше. Зароблені кошти ділимо на себе й дітей, — ділиться планами господиня.

Сейчас вы читаете новость «На овочах заробляють 20 тисяч гривень». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть