Ексклюзиви
середа, 13 травня 2020 11:48

У Зеленського відстоюють необхідність російської мови

У Зеленського відстоюють необхідність російської мови
Юрій Костюк вважає, що знання російської надає переваги. Фото: LIGA.net

Заступник керівника Офісу президента України Юрій Костюк заявив, що знання російської мови може бути для українців додатковою конкурентною перевагою.

"Звісно, українська й англійська. І може бути третя на вибір, наприклад німецька, іспанська, французька, італійська або китайська. Я також вважаю, що для нас, українців, і знання російської мови може бути додатковою конкурентною перевагою. Наприклад, коли велика західна або азійська компанія обирає, де відкрити регіональну філію, орієнтовану на ринок СНД", - сказав Костюк в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Він заявив , що Україна не повинна віддавати цю перевагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд не виконує обіцянок щодо мови - нардеп

"Насправді, це наш спосіб, можливість і наша зброя - доносити проукраїнську позицію і наратив туди, де частина людей розмовляє російською мовою або розуміє її. Я кажу зараз про країни Балтії, Казахстан, Білорусь. Або, наприклад, про Німеччину й Ізраїль, де проживає велика російськомовна діаспора. Вони мають дізнаватися про Україну від України, а не від телебачення іншої країни", - зазначив він.

Набув чинності закон про повну загальну середню освіту в Україні, який передбачає поступове скорочення викладання мовами національних меншин, у тому числі російською.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відстоюють необхідність російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути