Ексклюзиви
вівторок, 12 травня 2020 11:49

Партію Зеленського готують до місцевих виборів. ОП вмикає адмінресурс, залучають кадри часів Януковича

Партію Зеленського готують до місцевих виборів. ОП вмикає адмінресурс, залучають кадри часів Януковича
ЗМІ пов'язують Сергія Трофімова з колишнім "регіоналом" Вадимом Новінським. Фото: Ельдар Сарахман

Офіс президента зайнявся підготовкою партії "Слуга народу" до місцевих виборів.

У підготовці задіюють голів облдержадміністрацій, пише "Українська правда".

У кожному регіональному штабі є одразу 3-4 центри впливу. Насамперед це голови ОДА, які щиро переживають за результат місцевих виборів - саме їм доведеться працювати з місцевими й обласними радами. За роботу голів ОДА відповідає перший заступник керівника ОП Сергій Трофімов. Він на Банковій є головним за всю регіональну політику.

Другий центр - старі представники "Зе! Команди", які працювали в регіонах на попередніх виборах. За їхню координацію відповідає Ілля Павлюк, якого джерела називають тіньовим керівником усієї цьогорічної виборчої кампанії.

Павлюк має свою групу нардепів у фракції "Слуга народу", яких свого часу через підозру у лобіюванні інтересів олігарха Ріната Ахметова намагався розпустити тодішній керівник ОП Андрій Богдан.

Павлюк також відомий журналістам як колишній соратник скандального депутата-комуніста Ігоря Калєтніка, що за часів Януковича вважали "смотрящим" за митницею. Він був офіційно оформленим помічником Калєтніка у 2007-2011 роках. Тоді ЗМІ називали Павлюка "королем контрабанди західної митниці".

"Ілля - повноцінний член команди. Вова навіть пропонував йому якось формалізуватися, але Павлюк сказав, що в тіні йому буде зручніше", - розповідав один із соратників Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський поміняв "Плюси" Коломойського на теплу ванну в Шустера. Як президент дружить із Ахметовим

Третій центр - технологічний штаб, яким опікується лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко. Нардеп відповідає за пошук та координацію політтехнологів, які працюватимуть по регіонах. Як і на парламентських виборах, Корнієнко скоріш за все буде офіційним керівником виборчої кампанії.

І четвертий - це депутати-куратори. Частину цих депутатів курує перший помічник президента Сергій Шефір. Раніше він намагався не втручатися у будь-яку політичну діяльність і залишався "просто другом президента".

Наступні місцеві вибори заплановані в Україні на 25 жовтня. Верховна Рада їх оголосить у середині липня, паралельно у парламенті готують зміни до Виборчого кодексу, сказав Олександр Корнієнко.

Зараз ви читаєте новину «Партію Зеленського готують до місцевих виборів. ОП вмикає адмінресурс, залучають кадри часів Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути