Ексклюзиви
середа, 29 квітня 2020 11:00

Зеленський поміняв "Плюси" Коломойського на теплу ванну в Шустера. Як президент дружить з Ахметовим

Зеленський поміняв "Плюси" Коломойського на теплу ванну в Шустера. Як президент дружить з Ахметовим
Зеленський користується медіаресурсом Ахметова. Фото: @shusteronline

Президент Володимир Зеленський дотисне закон про заборону повертати колишнім власникам націоналізовані чи збанкрутілі банки. Його відносини з олігархом Ігорем Коломойським будуть напружені.

У президентської команди з'явився сателіт – найбагатший олігарх Рінат Ахметов, йдеться в публікації на "Українська правда".

Крім прямого контакту з президентом, в олігарха залишається ще один вихід на Банкову.

Колишній "регіонал" Вадим Новинський має дуже теплі стосунки з першим заступником керівника Офісу президента, колишнім продюсером студії "Квартал 95" Сергієм Трофімовим.

Обидва є парафіянами Російської православної церкви в Україні та є бажаними гостями в її предстоятеля митрополита Онуфрія.

"Як щось потрібно – Ахметов відразу з'являється, аби протягнути руку допомоги. Треба літак в Ухань? Беріть літак "Шахтаря". Потрібно допомогти боротися з коронавірусом? Ось 300 млн гривень", - пишуть журналісти.

А медіаресурс олігарха – телеканали "Україна" та "Україна 24" - детально й досить компліментарно висвітлює діяльність теперішньої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залежність Зеленського від Коломойського – міф

Про ефіри на "Україні" для президента та топових посадовців з ОП, Кабміну і ВР домовляється заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, який відповідає за медійний напрямок роботи Банкової.

Примітно, що Зеленський вже не приходить на ефір "Права на владу" на "1+1", де презентував себе й команду під час виборчої кампанії.

Тепер президент надає перевагу теплій інформаційній ванні програми "Шустер Live", що виходить на телеканалі "Україна".

Такий інформаційний ресурс особливо потрібен Зеленському в контексті можливої війни з Коломойським. Війна має шанси стати системною після ухвалення банківського закону.

Натомість Ахметов отримує вплив.

Прем'єр-міністром призначено Дениса Шмигаля, який раніше працював менеджером у ДТЕК. В.о. міністра енергетики стала Ольга Буславець - була серед розробників проєкту рішення уряду про знижку на купівлю газу в Нафтогазу для ахметівського "ДТЕК Східенерго" . За словами голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса, директорат енергетичних ринків Міненерго, яким керувала Буславець, погоджував сумнозвісну формулу "Роттердам+".

"Володимир Зеленський починає розуміти премудрості класичної науки української політики – олігархознавства. Він врівноважує одного олігарха іншим, добивається ситуативних союзів і з групою Льовочкіна, і з партією Порошенка. Одним словом, новий президент намагається поступово перебрати на себе роль арбітра, балансованої і спрямовувальної сили, стати таким собі Леонідом Даниловичем Зеленським", - резюмують журналісти.

21 квітня минув рік, як українці обрали президентом Володимира Зеленського. Що обіцяв Зеленський на виборах, можна прочитати ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поміняв "Плюси" Коломойського на теплу ванну в Шустера. Як президент дружить з Ахметовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути