Ексклюзиви
пʼятниця, 17 квітня 2020 18:13

"Убивцям майданівців нічого не буде" - адвокат про звільненого з-під варти ексберкутівця

"Убивцям майданівців нічого не буде" - адвокат про звільненого з-під варти ексберкутівця
Суд відпустив під особисте зобов'язання підозрюваного в розстрілі учасників Майдану. Фото: facebook.com/eugeniyazz

Звільнення під особисте зобов'язання підозрюваного в розстрілі майданівців продовжує реванш у розгляді судових справ Майдану, вважає адвокат сімей загиблих Небесної Сотні Віталій Титич.

Відповідне рішення виніс Печерський райсуд Києва 16 квітня. Екс-бійця спецпідрозділу Омега Володимира Косенка, підозрюваного в розстрілі учасників Майдану, відпустили під особисте зобов'язання. Підозрюваний повинен повідомляти про зміну місця проживання та роботи. Сторона обвинувачення просила продовжити на 60 діб термін цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Косенко перебував під домашнім арештом із 19 лютого.

"Це звільнення - демонстрація особам, які вчинили злочин і перебувають під слідством або судом, що їм за убивства учасників Революції Гідності нічого не буде. Застереження, аби вони з метою уникнення більш тяжкого покарання не виказали організаторів", - каже Титич.

Домашній арешт адвокат теж вважає недостатнім заходом.
"За таких обставин максимально виправдовується, не буде переслідуваним і не має підстав для переховувань. Минуло 5 років. Тоді встановили табельну зброю й інші обставини, які вказували на його причетність. Все, що міг зробити від того часу – знищити доказів, вплинути на свідків – вже все зробив. Залишався ризик переховувань. Але до нього 19 лютого застосували домашній арешт і це показує, що йому нема чого боятися взагалі, а звільнення це ще підтвердило".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справи Майдану: матеріали проти колишнього міліціонера скеровують до суду

Каже, подальше слідство залежить від суспільства.

"Ніхто не слідкує, що встановлено і хто покараний. Улітку минулого року у "справі про розстріл" було встановлено ключові обставини тих подій, але суспільство змовчало і зараз це активно використовує протилежна сторона", - обурюється адвокат.

У березні ДБР провело чотири слідчих експерименти в розслідуванні розстрілів на Майдані. До них було залучено фахівців експертних установ в області балістики, судової медицини і геодезії.

Зараз ви читаєте новину «"Убивцям майданівців нічого не буде" - адвокат про звільненого з-під варти ексберкутівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути