Ексклюзиви
середа, 25 березня 2020 18:00

Сумнівний бізнес, нерухомість на десятки мільйонів, зв'язки з "регіоналами": розповіли про родину керівника МОЗу Ємця

Сумнівний бізнес, нерухомість на десятки мільйонів, зв'язки з "регіоналами": розповіли про родину керівника МОЗу Ємця
Ємець був міністром в уряді Азарова. Фото: @moz.ukr

Родина міністра охорони здоров'я Іллі Ємця отримала у власність бізнес та нерухоме майно на десятки мільйонів гривень. Походження майна важко пояснити.

Судячи з декларацій Ємця, за останні чотири роки він офіційно заробив трохи більше 2 млн грн, пише Слідство.Інфо.

Попри це напередодні призначення міністром Ємець придбав земельну ділянку і маєток на понад 400 "квадратів" в селищі Козин під Києвом за майже 12,5 млн грн.

У декларації вказав, що гроші на це нерухоме майно позичив у співвласників юридичної фірми "Салком".

Один із них, адвокат Євген Кубко, розповів, що Ємець сплачуватиме позику, повертаючи приблизно 40% свого заробітку. Утім, якщо взяти до уваги, що торік Ємець офіційно заробив трохи більше 700 тис. грн, то на погашення всієї позики йому знадобляться 44 роки.

У власності 28-річного сина міністра – Гліба – квартира на 113 "квадратів" та нежитлове приміщення площею майже 75 "квадратів" в одній із новобудов Києва, а також апартаменти, площа яких - понад 56 "квадратів", на гірськолижному курорті "Буковель".

Нерухоме майно три роки тому йому подарувала його бабця. За підрахунками, воно може коштувати щонайменше $250 тис. Звідки в родички, якій на той час було майже 90 років, гроші на такі коштовні подарунки, син міністра відмовився пояснювати.

Шість років Ємець-молодший працює в медичному центрі, яким донедавна керував його батько.

Також віднедавна він володіє третиною компанії "Примула Резорт". Цій фірмі належить готельний комплекс на майже 8 тис. "квадратів" у центрі гірськолижного курорту "Буковель". Партнером сина міністра в цьому бізнесі є колишній член Партії регіонів та голова Івано-Франківської облдержадміністрації часів Януковича Василь Чуднов.

2013 року, ще будучи керівником області, Чуднов називав Іллю Ємця близьким товаришем і озвучував спільну ідею створення кардіоцентру на Івано-Франківщині.

Ємець-молодший сказав, що вперше чує назву такої фірми. Хоча потім припустив, що все-таки може бути її співвласником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗі поставили крапку щодо відставки Ємця

Колишня дружина міністра Тетяна Осика, з якою він розлучився торік після понад 40 років у шлюбі, – співвласниця приватної "Клініки нових технологій". Фірма працює на території Національного інституту Амосова, і її лікарі здійснюють, зокрема, операції на серці.

2014 року журналісти з'ясували, що ця клініка, працюючи на території державної установи, фактично відбирає в неї фінансово найзабезпеченіших клієнтів – іноземців – і надає їм платні послуги. Також на діяльність фірми звернули увагу правоохоронці. Торік слідчі поліції отримали доступ до договорів оренди клініки, укладених з інститутом Амосова.

Ілля Ємець працює міністром охорони здоров'я з березня. Його призначила Верховна Рада разом з урядом прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Зараз ви читаєте новину «Сумнівний бізнес, нерухомість на десятки мільйонів, зв'язки з "регіоналами": розповіли про родину керівника МОЗу Ємця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути