пʼятниця, 13 березня 2020 11:26

Суд відпустив убивць багатодітної матері

Суд відпустив убивць багатодітної матері
Лілію Гордєєву з Фастова вбили дорогою до дитячого садка, де на неї чекав син.За 4 роки до того жінка овдовіла. Її чоловіка 40-річного Андрія Заїку отруїли. Винних не знайшли. Фото: facebook.com/groups

13 березня минає 2 роки з дня вбивства 42-річної Лілії Гордєєвої з Фастова на Київщині. На жінку напали поблизу дитячого садка. Вдарили 24 рази ножем.

Попередньо вбивство замовила бізнес-партнер Лілії Алла Домасенко із сином Іваном. Виконавці — Олексій Єрмолович із сином Дмитром. Вони — працівники автомийки в селі Путрівка Васильківського району на Київщині, співвласницею якої була загибла.

Тільки 5 березня цього року Бориспільський суд призначив справу про вбивство Лілії Гордєєвої до розгляду по суті, повідомила кореспондентові Gazeta.ua правозахисниця Валентина Коваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це вже навіть не Чикаго: у власному будинку розстріляли подружжя підприємців

"Одразу після вбивства заарештували вбивцю Олексія Єрмоловича, який дав під відео свідчення, як, за що і за чиїм наказом убивав. Заарештовано Аллу Домасенко як замовницю, а також синів Домасенко Івана та Єрмоловича Дмитра як посібників. Але тут почалася кругова порука. Оскільки Алла Домасенко – невістка судді. Спочатку зі складу замовників було виведено брата судді Віктора Домасенка, на якого як на замовника одразу ж після вбивства показав убивця Олексій Єрмолович. Потім справу було передано до суду, і за півтора року її навіть не почали слухати. Чотири суди: Фастівський, Білоцерківський, потім Києво-Святошинський спочатку випускають посібників убивць, а 18 лютого Бориспільський суд випускає з-під варти обвинуваченого в убивстві та обвинувачену в замовленні вбивства Лілії. Відпустили, бо мають міцні особисті зв'язки", - каже Валентина Коваль.

Дмитра Єрмоловича й Івана Домасенка Києво-Святошинський суд відпустив з-під варти на початку жовтня торік. Двох головних підозрюваних - Аллу Домасенко та Олексія Єрмоловича - звільнив під цілодобовий домашній арешт 18 лютого Бориспільський міськрайонний суд. Їх зобов'язали носити електронні засоби контролю, здати паспорти і не виїжджати за межі міста. У прокуратурі кажуть, що не знають, чим мотивується така ухвала суду.

Лілія Гордєєва була вдовою. За 4 роки до її вбивства за загадкових обставин помер її чоловік. Підозрювали отруєння. Справи вбивства чоловіка Лілія вирішила не чіпати. Адже і слідчу, яка вела справу її чоловіка, було невдовзі жорстоко вбито.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель бізнесмена Старицького: що відбувалося під час слідчого експерименту

"У Лілії на руках залишилися троє дітей та повністю сліпа мама. Щоб вижити, щодня в будь-яку погоду їздила в Васильків, на базар, де мала невеличку торговельну точку. Найменший синок народився після смерті батька, донечка - школярка, син - студент. У селі Путрівка біля Василькова у співвласності з кумами Аллою та Віктором Домасенками мала приміщення. Його використовували під автомийку. І після загибелі чоловіка Ліля попросила невеличку оренду за користування її частиною приміщення. На що Домасенки сказали, що вона там ніхто. Ліля зробила найбільшу помилку - звернулася до суду, щоб просто виділити свою частку цього приміщення. Виявивши підробку документів, заявила до поліції, а потім - до прокуратури. Домасенки кричали Лілі в суді, що родичка Світлана все вирішить. Це рідна сестра Віктора Домасенка, суддя Печерського районного суду Києва. Два роки суд, поліція, прокуратура над Лілею просто знущалися. А потім її вбили, бо зачепила питання про кримінальну відповідальність невістки судді і не тільки її", - додала Валентина Коваль.

Каже, що на засіданні 5 березня було отримано ще одне дуже важливе рішення суду. Яке – поки що не говорить. Лише зазначила, що воно матиме на наступному засіданні вагоме значення.

Лілія Гордєєва сама виховувала дітей — Софію та Любомира. Старший Микита навчався в Польщі У день нападу ішла за наймолодшим сином у садочок. Не дійшла кілька метрів. Після поранення змогла перейти в лікарню через дорогу. Але врятувати її не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Суд відпустив убивць багатодітної матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути