середа, 04 березня 2020 19:48

Прокуратура імпотентна, безвідмовно діє лише в політичних переслідуваннях і рейдерстві

Прокуратура імпотентна, безвідмовно діє лише в політичних переслідуваннях і рейдерстві
Фото: depositphotos.com

Реформа прокуратури зробила її нездатною забезпечувати права громадян. При цьому сприяти порушенню їх система може.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав народний депутат 8-го скликання Валерій Карпунцов.

"Рябошапка півроку на посаді генпрокурора. Щось змінилося? Робота прокуратури – специфічна. Вона не має своїх оперативних підрозділів. Не прослуховує, не затримує. Але всім цим керує. Раніше у прокуратури була досить потужна функція – нагляду. Нею десь зловживали. Але прокуратура мала можливість втрутитися у будь-яку ситуацію поза межами суду, де відбувається порушення закону чи може відбутися. Були механізми припису, протесту. Зараз їх прибрали. Людину незаконно звільнили або не виплатили зарплату - у секунду порушується кримінальне провадження, справа передається до суду. Зараз цього немає. З бюджетними коштами, майном тергромад уже ніхто не може втрутитися.

Генпрокурор може зібрати від найнижчого рівня до міністра внутрішніх справ, голови Нацполіції, СБУ, керівників усіх підрозділів, провести координаційні наради, публічно вказати на недоліки, де посилити. Коли бути такі наради?

Зараз у законодавстві все зробили так, що прокуратура імпотентна. Але якщо людину треба притягнути політично до відповідальності або сприяти рейдерству, машина діє безвідмовно. Повноважень вистачає, щоб вибірково притягати. Прокуратура перестала бути масовим органом забезпечення конституційних прав громадян", - пояснив Карпунцов.

Повний текст інтерв'ю з народним депутатом 8-го скликання Валерієм Карпунцовим читайте на Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура імпотентна, безвідмовно діє лише в політичних переслідуваннях і рейдерстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути