пʼятниця, 14 лютого 2020 20:40

Справа Шеремета: Суд не скасував запобіжні заходи підозрюваним

Справа Шеремета: Суд не скасував запобіжні заходи підозрюваним
Кузьменко і Дугарь залишили під вартою. Фото: ТСН

Апеляційний суд Києва не став пом'якшувати запобіжні заходи підозрюваним у справі журналіста Павла Шеремета лікарці Юлії Кузьменко та медсестрі Яні Дугарь.

Захист Кузьменко просив відпустити її з-під варти і пропонував відправити під нічний домашній арешт, передає "Українська правда".

Вона заявила, що не знала, хто такий Шеремет на момент його вбивства. Вона не була знайома з іншою фігуранткою справи Дугарь, а з підозрюваним в організації Андрієм Антоненком спілкувалась мало. У Кузьменко на утриманні є син, вона робить унікальні операції.

Адвокат Дугарь просили скасувати їй нічний домашній арешт. Кілька чинних та колишніх народних депутатів хотіли взяти медсестру на поруки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Шеремета збирають докази - генпрокурор

Захист вказував, що дівчина має алібі, підтверджене свідками. Експертизу, яка встановила її причетність, фахівці визнали необ'єктивною і неповною. Адвокати вказали, що Дугарь вища за дівчину на відеозаписах, з якою її порівнювали, та має тату, яких не видно на записах.

Прокуратура просила залишити запобіжний захід без змін для обох підозрюваних. Прокурор стверджував, що експертиза доводить обгрунтованість підозр, є ризики переховування чи впливу на свідків.

У поліції оприлюднили результати комплексної судової психологічної та портретної експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, проведеної щодо зйомок із камер спостереження.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: Суд не скасував запобіжні заходи підозрюваним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути