Ексклюзиви
середа, 29 січня 2020 18:30

Перемир'я Зеленського не спрацювало. Статистика показала - обстрілів побільшало

Перемир'я Зеленського не спрацювало. Статистика показала - обстрілів побільшало
Російська агресія на Донбасі не припиняється.

Заяви президента Володимира Зеленського про зменшення обстрілів на Донбасі не відповідають дійсності.

Про це повідомляють журналісти Bihus.info

19 січня ізраїльське видання The Times of Israel опублікувало інтерв'ю з Зеленським. У ньому він сказав, що "кількість обстрілів значно скорочується", хоча тенденції до зменшення вогню в зоні ООС не спостерігається.

Це ствердження не є правдивим, вказує ЗМІ.

Журналісти проаналізували щоденні звіти ОБСЄ за січень 2020 року. За ними зменшення вогню не спостерігається.

Так протягом двох тижнів напередодні інтерв'ю Зеленського у звітах переважала інформація про збільшення кількості порушень режиму припинення вогню порівняно з січнем 2019-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сівохо з орденонсцем Путіна зробив марафон на телеканалі Медведчука

Наприклад, 17 січня зафіксували 690 вибухів, в той час, як 17 січня торік у їх було 280, тобто, майже втричі менше. 16 січня - 280 вибухів проти 140 цього ж дня у 2019-у.

Загалом за два тижні, що передували інтерв'ю Зеленського, місія ОБСЄ опублікувала 13 звітів про кількість порушень режиму припинення вогню у Донецькій та Луганській областях.

З них у чотирьох ідеться про збільшення показника порушень режиму одночасно в обох областях і лише у двох – про зменшення таких показників.

Схожу тенденцію підтверджує аналіз за три попередні місяці. У семи звітах місія відзначила одночасне збільшення кількості обстрілів в обох областях проти трьох звітів – про одночасне зменшення.

Також про збільшення кількості обстрілів заявляв очільник Міністерства закордонних справ Вадим Пристайко, нагадують журналісти.

"Війна завершується - щоправда, поки тільки у президента в голові. Як думаєте, чому до президента не доходять новини зі сходу?", - пише Bihus.info.

9 грудня у Парижі відбувся перший з 2016 року саміт у "нормандському форматі", на якому зокрема був президент Росії Володимир Путін.

Учасники декларативно підтримали припинення вогню, обмін у форматі "всіх на всіх" до 31 грудня, допуск Червоного Хреста до всіх утримуваних осіб, розведення військ на трьох ділянках.

Перед цим на трьох ділянках фронту відбулося розведення військ.

Зараз ви читаєте новину «Перемир'я Зеленського не спрацювало. Статистика показала - обстрілів побільшало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути