пʼятниця, 06 грудня 2019 11:55

Журналісти зловили Рабіновича на брехні – він утік

Журналісти зловили Рабіновича на брехні – він утік
Рабінович маніпулює, кажуть журналісти.

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Рабінович зманіпулював, що в Україну поставили недостатньо сироваток проти дифтерії. Про це повідомляє Bihus.info.

Раніше нардеп заявляв, що поставлених в Україну 200 сироваток проти дифтерії вистачить хіба що на монобільшість у парламенті. Проте його слова не відповідають дійсності, вказують журналісти.

Вони нагадали цитату Рабіновича: "Міністр охорони здоров'я два дні тому, вистачає нахабства взагалі-то, заявила… Я прочитаю краще, щоб мене ні в чому не звинувачували: "Україна отримала 200 ампул сироватки проти дифтерії", - Скалецька, міністр уряду. 200 ампул - це якраз на вашу більшість у парламенті чи що? Ви послухайте, це міністр каже країни! 200 ампул на країну я отримала, все гаразд, можете не хвилюватися за дифтерію! Так я за вас і не хвилювався - я за інших хвилююсь!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ОПЗЖ" і мажоритарник Яценко: показали нардепів, які прогулюють голосування

Однак сказана Рабіновичем цитата є вирваною із контексту. В оригіналі заява Зоряни Скалецької звучала наступним чином: "На сьогодні їх було поставлено в Україну 200 і розвезено про всіх регіонах по 8 ампул. Але це не є вакцинація, це той препарат, котрий вводиться в підтверджених випадках, коли діагностично лабораторно доведено, що має місце дифтерія".

Згідно відповіді Міністерства охорони здоров'я на запит, станом на 1 грудня в Україні було зафіксовано 22 випадки дифтерії. У 2018 році хворих було 10, у 2017 - не було взагалі, у 2016 - 4, 2015 - 2, 2014 - 4.

Окрім 200 сироваток проти дифтерії від Всесвітньої організації охорони здоров'я, Україна також отримала 100 від посольства Індії та ще 150 від Програми розвитку ООН. Тобто зараз держава має більше ніж достатній запас препаратів.

На запитання журналістів, чому він сказав неправду, Рабінович відповідати не захотів і втік у сесійну залу.

Раніше лідер проекту VoxCheck Максим Скубенко заявляв, що народні депутати Юлія Тимошенко та Вадим Рабінович брешуть частіше своїх колег.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти зловили Рабіновича на брехні – він утік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути