Ексклюзиви
пʼятниця, 22 листопада 2019 10:40

Скороход розповіла, як в комітеті Геруса голосують по команді

Скороход розповіла, як в комітеті Геруса голосують по команді

Голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус вважає себе богом комітету і вимагає від депутатів-членів комітету ухвалення потрібних йому рішень.

Про це заявила народний депутат України, член комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Ганна Скороход.

"Він вважає, що він бог комітету, і всі рішення мають прийматися так, як він сказав. Нам перед комітетом присилали повідомлення про те, як по якому рішенню на комітеті голосувати", - повідомила Скороход.

Раніше народний депутат України, перший заступник комітету з питань енергетики і ЖКГ Олексій Кучеренко заявив, що Андрій Герус не має права обіймати посаду голови енергетичного комітету через лобіювання інтересів олігархів.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який голова енергетичного комітету Андрій Герус пролобіював правку, яка дозволила закуповувати російську електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Проте з 1 жовтня почалася поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту. За даними джерела на ринку, імпорт здійснюється компанією "Юнайтед Енерджі", яку пов'язують з Ігорем Коломойським.

Президент Зеленський обіцяв розібратися з енергетичним законом, прийнятим "спеціально для РФ". За словами Президента України, він не знав, що прийняті зміни до закону про ядерну енергетику дали можливість відновити комерційний імпорт електроенергії з РФ. Про це він сказав в спілкуванні з журналістами під час прес-марафону 10 жовтня, коментуючи прийняття Закону "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії".

Зараз ви читаєте новину «Скороход розповіла, як в комітеті Геруса голосують по команді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути